Ceviche με τόνο – γαρίδα

Ceviche με τόνο - γαρίδα

Είναι ροκ, ευφυής και δημιουργικός… Ο λόγος για τον βραβευμένο σεφ Σταμάτη Τσίλια, ο οποίος μας «ταξιδεύει» στο Περού μέσα από τη Μεσόγειο και το εξαιρετικό του πιάτο Ceviche με τόνο – γαρίδα.

Ceviche με τόνο – γαρίδα

Υλικά
3 γαρίδες Νο 3 αποφλοιωμένες
50γρ τόνο φιλέτο
10γρ σχοινόπρασο

Για την μαρινάδα
20γρ λάιμ χυμό
5γρ σόγια
3γρ σησαμέλαιο
8γρ σάλτσα sriratcha (πικάντικη κόκκινη σάλτσα)
10γρ ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά της μαρινάδας σε ενα μπωλ και τα αφήνουμε στο ψυγείο
Καθαρίζουμε καλά τις γαριδες και τις κόβουμε κομμάτια του μισού εκατοστού καθώς επίσης και τον τόνο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την μαρινάδα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε παγωμένο αφού έχουμε αφήσει το Ceviche μας για τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο.

INFO:
Τις εξαιρετικές δημιουργίες του Σταμάτη Τσίλια θα τις απολαύσεις στο φημισμένο Japanese Fusion Bar Restaurant HAMA, Γρηγορίου Λαμπράκη 34, Γλυφάδα Τηλ: 210 9600595

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚEΣ ΕΛΙΕΣ

Η σπάνια λευκή ελιά, αναβιώνει ξανά

Αφιερώματα
Κομοτηνή

Κομοτηνή: ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό γαστρονομίας

Οδοιπορικό
olive-oil

«Έσπασε» το ρεκόρ της η Ελλάδα στον διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκη

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
opso-london-greek-cuisine

Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου

Αφιερώματα
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό είναι γλυκό και σιροπιαστό  με ένα χαμηλό επίπεδο οξύτητας. Συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση…

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 400γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 400γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της μαύρης ελιάς (θρούμπας), που αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία της Μονής, γίνεται τον β. Η ελιά πρέπει να…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση lime

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση lime

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση lime ταιριάζει με σαλάτες, με άλλες γεύσεις εσπεριδοειδών, με ψάρι, κοτόπουλο και χοιρινό. Μάλιστα, μπορούμε…

Μυζήθρα Βαρελιού Ξυνή Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Μυζήθρα Βαρελιού Ξυνή Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Μαλακό λευκό αφορμάριστο τυρί που παρασκευάζεται όπως και η φρέσκια μυζήθρα μόνο που αφήνεται πριν καταναλωθεί να ωριμάσει και να…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    1 Φεβρουαρίου-12:00 μμ - 4 Φεβρουαρίου-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader