Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Εμφάνιση όλων των 2 αποτελεσμάτων

brand-image

H μεγαλύτερη τυροκομική μονάδα της Σύρου, «Ζωζεφίνος» λειτουργεί από το 2013 και βρίσκεται στην περιοχή του Άνω Μάννα. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση που παρασκευάζει τυροκομικά προϊόντα Σύρου αρίστης ποιότητας. Ο Στέφανος και Κώστας Βακόνδιος ήταν μυημένοι από μικρή ηλικία στα μυστικά της κτηνοτροφίας, καθώς αρχικά ο παππούς τους και εν συνεχεία ο πατέρας τους ήταν κτηνοτρόφοι. Μάλιστα τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν με έξι αγελάδες και τώρα έχουν φτάσει σε τριψήφιο νούμερο.

Τα μηχανήματα για την παστερίωση, την επεξεργασία και την παραγωγή των προϊόντων αυτών είναι σύγχρονα και κάποια εξ αυτών, τελευταίας τεχνολογίας ενώ παράλληλα εφαρμόζεται και σύστημα ασφάλειας τροφίμων ISO 22000:2005 .

Το παραδοσιακό τυρί Σαν Μιχάλη που είναι κατηγορίας Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, η γραβιέρα Σύρου, το Σαν Ζωζέφ, τα γροθοτυράκια, το ανθότυρο, η τυροβολιά, η καυτερή και το γιαούρτι είναι τα βασικά προϊόντα που παράγονται στη μονάδα και βρίσκονται στα ράφια σχεδόν όλων των supermarkets της Σύρου, πολλών minimarkets, αλλά και καταστημάτων με τυροκομικά & αλλαντικά.

Η διάθεση των προϊόντων αυτών δεν γίνεται μόνο στη συριανή αγορά. Τα προϊόντα της μπορεί να τα βρει κανείς και σε άλλα νησιά όπως η Τήνος, η Μύκονος, η Πάρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Μήλος, η Σίφνος, η Κύθνος, η Χίος, η Ρόδος και η Κως αλλά και στην Αθήνα στα SuperMarkets ΑΒ Βασιλόπουλος, Θανόπουλος, Σκλαβενίτης και Carrefour, σε delicatessen και σε συνοικιακά καταστήματα. Επίσης, έχουν αρχίσει και γίνονται μικρές εξαγωγές σε Γερμανία και Γαλλία!

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.zozefinos.gr