Bloody Mary: το «αιματηρό» ποτό

bloody mary

Το πιο περίπλοκο κοκτέιλ του κόσμου έχει της ρίζες του στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης και δεν είναι άλλο από το φημισμενο, Bloody Mary.

Το Bloody Mary είναι ένα περίεργο κοκτέιλ που παραπέμπει περισσότερο σε σπιτική ντοματόσουπα παρά σε ποτό, αλλά αυτή είναι και η γοητεία του. Υπάρχουν τόσες παραλλαγές του Bloody Mary, όσες είναι και οι ιστορίες γύρω από το όνομα του. Στο Μεξικό το Bloody Mary, γίνεται Bloody Maria καθώς αντικαθιστούν τη βότκα με τεκίλα, ενώ στην Ιαπωνία έχουν το Bloody Mako, το οποίο περιέχει γιαπωνέζικη βότκα και γουασάμπι.

Οι ρίζες του αυθεντικού κοκτέιλ Bloody Mary βρίσκονται στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο φημισμένο Harry’s New York Bar. Το 1920, όταν στις Ηνωμένες Πολιτείες απαγορεύτηκε η κατανάλωση και η προμήθεια αλκοόλ, πολλοί μπάρμαν ταξίδεψαν μέχρι τη Γαλλία για να ασκήσουν ελεύθερα το επάγγελμά τους. Εκεί, ο μπάρμαν Fernand Petiot, που εργαζόταν εκείνη την εποχή στο ξακουστό μπαρ, έβρισκε την βότκα άγευστη και γι’ αυτό τον λόγο πειραματίστηκε με σάλτσα Worcestershire, ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο χυμό λεμονιού και λίγο ντοματοχυμό. Το αποτέλεσμα ήταν το «πιο περίπλοκο κοκτέιλ του κόσμου», όπως το ονομάζουν. Το κοκτέιλ σερβίρεται σε διάφορες παραλλαγές, όμως η αυθεντική είναι αυτή που το κάνει μοναδικό.

Το τέλειο Bloody Mary

1 μεγάλη κανάτα
500ml vodka
100ml χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού tabasco
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
5 εκατοστά από ένα κομμάτι Ηorseradish (χρένο)
Χυμός ενός λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Σέλερι, για το ανακάτεμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε καλά το τοματοχυμό, το tabasco, τη σάλτσα Worcestershire, το χρένο και το αλάτι.
  2. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το πιπέρι.
  3. Ελέγξτε αν τα μπαχαρικά είναι στο επίπεδο που προτιμάτε.
  4. Το κοκτέιλ Bloody Mary μπορούμε να το κάνουμε όσο πικάντικο θέλουμε, απλά χρησιμοποιώντας περισσότερο ή λιγότερο ταμπάσκο και πιπέρι.
  5. Βάλτε το μείγμα στο σέικερ, μαζί με τη βότκα και χτυπήστε καλά.
  6. Σουρώστε σε ψηλό ποτήρι με πάγο.
  7. Προσθέστε ένα ραβδί σέλερι και σερβίρετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ COCKTAILS

Τα 3 πιο χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Ποτά , Συνταγές , Χωρίς κατηγορία
Τρίκαλα Θεσσαλίας

Τρίκαλα: το «Μικρό Παρίσι»!

Οδοιπορικό
Μαύρο σκόρδο

Μαύρο σκόρδο: η υπερτροφή της Θεσσαλίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Η διατροφή ασπίδα για τα παιδικά δόντια

«Ασπίδα» των παιδικών δοντιών η διατροφή

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
Tips για φρέσκα λαχανικά

4+1 μυστικά για να κρατήσετε φρέσκα τα λαχανικά σας

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια Χρυσάφη 800gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Μπούκοβο 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Μπούκοβο 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Μπούκοβο 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις με…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση chili

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση chili

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση chili είναι εξαιρετικό όχι μόνο για βουτήματα λαδιού με το αγαπημένο σας φρεσκοψημένο ψωμί αλλά…

Τυρί τόστ πρόβειο ή αίγειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυρί τοστ πρόβειο ή αίγειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Τυρί τοστ πρόβειο ή αίγειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα σκληρό τυρί το οποίο έχει μπει τώρα και λίγα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader