Bloody Mary: το «αιματηρό» ποτό

bloody mary

Το πιο περίπλοκο κοκτέιλ του κόσμου έχει της ρίζες του στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης και δεν είναι άλλο από το φημισμενο, Bloody Mary.

Το Bloody Mary είναι ένα περίεργο κοκτέιλ που παραπέμπει περισσότερο σε σπιτική ντοματόσουπα παρά σε ποτό, αλλά αυτή είναι και η γοητεία του. Υπάρχουν τόσες παραλλαγές του Bloody Mary, όσες είναι και οι ιστορίες γύρω από το όνομα του. Στο Μεξικό το Bloody Mary, γίνεται Bloody Maria καθώς αντικαθιστούν τη βότκα με τεκίλα, ενώ στην Ιαπωνία έχουν το Bloody Mako, το οποίο περιέχει γιαπωνέζικη βότκα και γουασάμπι.

Οι ρίζες του αυθεντικού κοκτέιλ Bloody Mary βρίσκονται στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο φημισμένο Harry’s New York Bar. Το 1920, όταν στις Ηνωμένες Πολιτείες απαγορεύτηκε η κατανάλωση και η προμήθεια αλκοόλ, πολλοί μπάρμαν ταξίδεψαν μέχρι τη Γαλλία για να ασκήσουν ελεύθερα το επάγγελμά τους. Εκεί, ο μπάρμαν Fernand Petiot, που εργαζόταν εκείνη την εποχή στο ξακουστό μπαρ, έβρισκε την βότκα άγευστη και γι’ αυτό τον λόγο πειραματίστηκε με σάλτσα Worcestershire, ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο χυμό λεμονιού και λίγο ντοματοχυμό. Το αποτέλεσμα ήταν το «πιο περίπλοκο κοκτέιλ του κόσμου», όπως το ονομάζουν. Το κοκτέιλ σερβίρεται σε διάφορες παραλλαγές, όμως η αυθεντική είναι αυτή που το κάνει μοναδικό.

Το τέλειο Bloody Mary

1 μεγάλη κανάτα
500ml vodka
100ml χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού tabasco
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
5 εκατοστά από ένα κομμάτι Ηorseradish (χρένο)
Χυμός ενός λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Σέλερι, για το ανακάτεμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε καλά το τοματοχυμό, το tabasco, τη σάλτσα Worcestershire, το χρένο και το αλάτι.
  2. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το πιπέρι.
  3. Ελέγξτε αν τα μπαχαρικά είναι στο επίπεδο που προτιμάτε.
  4. Το κοκτέιλ Bloody Mary μπορούμε να το κάνουμε όσο πικάντικο θέλουμε, απλά χρησιμοποιώντας περισσότερο ή λιγότερο ταμπάσκο και πιπέρι.
  5. Βάλτε το μείγμα στο σέικερ, μαζί με τη βότκα και χτυπήστε καλά.
  6. Σουρώστε σε ψηλό ποτήρι με πάγο.
  7. Προσθέστε ένα ραβδί σέλερι και σερβίρετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Grace Gin: Ένα τζιν με άρωμα Ελλάδας

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…

Ανθός Αλατιού Καλλονής Λέσβου Nissos Greek Food 1kgr.

Ανθός Αλατιού Καλλονής Λέσβου Nissos Greek Food 1kgr.

Nissos Greek Food

Ο Ανθός Αλατιού Καλλονής Λέσβου Nissos Greek Food 1kgr. είναι ένα εξαιρετικό προϊόν των πιο διάσημων Ελληνικών αλυκών, αυτών της…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι έχει ελαφριά, πλούσια, φρουτώδη γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/Χρήση:…

Στάκα Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Στάκα Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Η στάκα από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι προϊόν που παράγεται από το βρασμό του αθόγαλου σε χαμηλή θερμοκρασία με προσθήκη…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader