Bloody Mary: το «αιματηρό» ποτό

bloody mary

Το πιο περίπλοκο κοκτέιλ του κόσμου έχει της ρίζες του στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης και δεν είναι άλλο από το φημισμενο, Bloody Mary.

Το Bloody Mary είναι ένα περίεργο κοκτέιλ που παραπέμπει περισσότερο σε σπιτική ντοματόσουπα παρά σε ποτό, αλλά αυτή είναι και η γοητεία του. Υπάρχουν τόσες παραλλαγές του Bloody Mary, όσες είναι και οι ιστορίες γύρω από το όνομα του. Στο Μεξικό το Bloody Mary, γίνεται Bloody Maria καθώς αντικαθιστούν τη βότκα με τεκίλα, ενώ στην Ιαπωνία έχουν το Bloody Mako, το οποίο περιέχει γιαπωνέζικη βότκα και γουασάμπι.

Οι ρίζες του αυθεντικού κοκτέιλ Bloody Mary βρίσκονται στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο φημισμένο Harry’s New York Bar. Το 1920, όταν στις Ηνωμένες Πολιτείες απαγορεύτηκε η κατανάλωση και η προμήθεια αλκοόλ, πολλοί μπάρμαν ταξίδεψαν μέχρι τη Γαλλία για να ασκήσουν ελεύθερα το επάγγελμά τους. Εκεί, ο μπάρμαν Fernand Petiot, που εργαζόταν εκείνη την εποχή στο ξακουστό μπαρ, έβρισκε την βότκα άγευστη και γι’ αυτό τον λόγο πειραματίστηκε με σάλτσα Worcestershire, ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο χυμό λεμονιού και λίγο ντοματοχυμό. Το αποτέλεσμα ήταν το «πιο περίπλοκο κοκτέιλ του κόσμου», όπως το ονομάζουν. Το κοκτέιλ σερβίρεται σε διάφορες παραλλαγές, όμως η αυθεντική είναι αυτή που το κάνει μοναδικό.

Το τέλειο Bloody Mary

1 μεγάλη κανάτα
500ml vodka
100ml χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού tabasco
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
5 εκατοστά από ένα κομμάτι Ηorseradish (χρένο)
Χυμός ενός λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Σέλερι, για το ανακάτεμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε καλά το τοματοχυμό, το tabasco, τη σάλτσα Worcestershire, το χρένο και το αλάτι.
  2. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το πιπέρι.
  3. Ελέγξτε αν τα μπαχαρικά είναι στο επίπεδο που προτιμάτε.
  4. Το κοκτέιλ Bloody Mary μπορούμε να το κάνουμε όσο πικάντικο θέλουμε, απλά χρησιμοποιώντας περισσότερο ή λιγότερο ταμπάσκο και πιπέρι.
  5. Βάλτε το μείγμα στο σέικερ, μαζί με τη βότκα και χτυπήστε καλά.
  6. Σουρώστε σε ψηλό ποτήρι με πάγο.
  7. Προσθέστε ένα ραβδί σέλερι και σερβίρετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΡΕΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Τα καμένα κρέατα «ασπίδα» των λοιμώξεων

Έρευνα
ΛΟΥΚΑΚΟΥ FAMILY

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Κέικ με σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγές
ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 3lt

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 3lt

Green & Blu

Το Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU είναι πολύ χαμηλής οξύτητας. Το πιστοποιημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,…

Κεφαλοτύρι Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Κεφαλοτύρι Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Κεφαλοτύρι Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι σκληρό, αλμυρό και πικάντικο τυρί φτιαγμένο από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Καταναλώνεται όπως…

Γραβιέρα Νιώτικο

Γραβιέρα Νιώτικο

Νιώτικο

Γραβιέρα: Έκλεκτό επιτραπέζιο τυρί με ανοιχτό κιτρινο χρώμα, πλούσιο σε πρωτεϊνες με ευχάριστη γεύση.

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό συνδυάζεται εξαιρετικά με πιάτα θαλασσινών, ενώ είναι ιδανικό για σαλάτες και για ελαφρώς μαριναρισμένα κρέατα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader