Bloody Mary: το «αιματηρό» ποτό

bloody mary

Το πιο περίπλοκο κοκτέιλ του κόσμου έχει της ρίζες του στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης και δεν είναι άλλο από το φημισμενο, Bloody Mary.

Το Bloody Mary είναι ένα περίεργο κοκτέιλ που παραπέμπει περισσότερο σε σπιτική ντοματόσουπα παρά σε ποτό, αλλά αυτή είναι και η γοητεία του. Υπάρχουν τόσες παραλλαγές του Bloody Mary, όσες είναι και οι ιστορίες γύρω από το όνομα του. Στο Μεξικό το Bloody Mary, γίνεται Bloody Maria καθώς αντικαθιστούν τη βότκα με τεκίλα, ενώ στην Ιαπωνία έχουν το Bloody Mako, το οποίο περιέχει γιαπωνέζικη βότκα και γουασάμπι.

Οι ρίζες του αυθεντικού κοκτέιλ Bloody Mary βρίσκονται στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο φημισμένο Harry’s New York Bar. Το 1920, όταν στις Ηνωμένες Πολιτείες απαγορεύτηκε η κατανάλωση και η προμήθεια αλκοόλ, πολλοί μπάρμαν ταξίδεψαν μέχρι τη Γαλλία για να ασκήσουν ελεύθερα το επάγγελμά τους. Εκεί, ο μπάρμαν Fernand Petiot, που εργαζόταν εκείνη την εποχή στο ξακουστό μπαρ, έβρισκε την βότκα άγευστη και γι’ αυτό τον λόγο πειραματίστηκε με σάλτσα Worcestershire, ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, φρέσκο χυμό λεμονιού και λίγο ντοματοχυμό. Το αποτέλεσμα ήταν το «πιο περίπλοκο κοκτέιλ του κόσμου», όπως το ονομάζουν. Το κοκτέιλ σερβίρεται σε διάφορες παραλλαγές, όμως η αυθεντική είναι αυτή που το κάνει μοναδικό.

Το τέλειο Bloody Mary

1 μεγάλη κανάτα
500ml vodka
100ml χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού tabasco
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
5 εκατοστά από ένα κομμάτι Ηorseradish (χρένο)
Χυμός ενός λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Σέλερι, για το ανακάτεμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε καλά το τοματοχυμό, το tabasco, τη σάλτσα Worcestershire, το χρένο και το αλάτι.
  2. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το πιπέρι.
  3. Ελέγξτε αν τα μπαχαρικά είναι στο επίπεδο που προτιμάτε.
  4. Το κοκτέιλ Bloody Mary μπορούμε να το κάνουμε όσο πικάντικο θέλουμε, απλά χρησιμοποιώντας περισσότερο ή λιγότερο ταμπάσκο και πιπέρι.
  5. Βάλτε το μείγμα στο σέικερ, μαζί με τη βότκα και χτυπήστε καλά.
  6. Σουρώστε σε ψηλό ποτήρι με πάγο.
  7. Προσθέστε ένα ραβδί σέλερι και σερβίρετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όλα όσα έγιναν στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Άρθρα , Αφιερώματα
Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λικέρ Ρόδι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Ρόδι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά, σπανάκι και αλάτι.…

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε το άλλειμα Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, πατατοσαλάτα αλλά και ψάρια!

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με 4 Πιπέρια 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με 4 Πιπέρια 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με 4 Πιπέρια 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Anuga: Taste the Future

    5 Οκτωβρίου - 9 Οκτωβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader