Beer Trivia: Η μπύρα όπως δεν την ξέρατε!

Beer Trivia: Η μπύρα όπως δεν την ξέρατε!

Πόσο καλά γνωρίζετε την μπύρα; Πάντα υπάρχουν στοιχεία που αξίζει να μάθουμε για το αγαπημένο μας ποτό!

  • Η λέξη μπύρα βγαίνει από τη λατινική λέξη «bibere» η οποία σημαίνει στα λατινικά «πίνω».
Bibere ή αλλιώς μπύρα! Greek-Gourmet.gr

Bibere ή αλλιώς μπύρα!

  • Θεωρείται πως η ανακάλυψή της έγινε τυχαία όταν ένα καρβέλι κριθαρένιο ψωμί βράχηκε και ξεχάστηκε.
  • Οι Μεσοποτάμιοι θεωρείται πως ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν την παρασκευή της Μπύρας με τους αρχαίους Αιγύπτιους να την εξελίσσουν παράγοντας 6 διαφορετικά είδη και να την εξάγουν στις χώρες της Μεσογείου το 2000 π.Χ..
  • Στην αρχαία Ελλάδα η Μπύρα φτιάχνονταν από λυκίσκο και θεωρούνταν κατώτερης ποιότητας από το κρασί.
  • Για πολλά χρόνια η παρασκευή μπύρας στην Ευρώπη ήταν γυναικεία δουλειά και γίνονταν παράλληλα με το ζύμωμα του ψωμιού. Όσες γυναίκες έκαναν καλή Μπύρα ήταν περιζήτητες νύφες.
Beer Trivia: Η Μπύρα όπως δεν την ξέρατε! Greek-Gourmet.gr

Beer Trivia: Η Μπύρα όπως δεν την ξέρατε!

  • Η παρασκευή της Μπύρας ξεκίνησε στα μοναστήρια τον 1ο αι. μ.Χ. όταν οι μοναχοί πόσο θρεπτική και βολική ήταν για τη νηστεία τους. Ήταν και εκείνοι που καλλιέργησαν για πρώτη φορά τον λυκίσκο για τη χρήση του στη Μπύρα το 768 μ.Χ. στη μονή Φράιζινγκ της Βαυαρίας.
  • Μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από 400 είδη μπύρας όμως διαχωρίζουμε δύο βασικότερα ανάλογα με το είδος της ζύμης ή μαγιάς που χρησιμοποιείται, την Ale και τη Lager.
  • Η γιορτή Μπύρας, Octoberfest, καθιερώθηκε στο Μόναχο το 1810 με αφορμή τις γιορτές για το γάμο του πρίγκιπα της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α΄.
Η περίφημη γιορτή Μπύρας, Octoberfest. Greek-Gourmet.gr

Η περίφημη γιορτή Μπύρας, Octoberfest.

  • Το πρώτο εργοστάσιο ζυθοποιίας ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Ελλάδα το 1864 και άνηκε στον Ιωάννη Γ. Φιξ.
  • Η πρώτη συσκευασία των έξι μπουκαλιών Μπύρας πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1940 για να είναι ευκολότερο το κουβάλημά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ COCKTAILS

Τα 3 πιο χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Ποτά , Συνταγές , Χωρίς κατηγορία
Τρίκαλα Θεσσαλίας

Τρίκαλα: το «Μικρό Παρίσι»!

Οδοιπορικό
Μαύρο σκόρδο

Μαύρο σκόρδο: η υπερτροφή της Θεσσαλίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Η διατροφή ασπίδα για τα παιδικά δόντια

«Ασπίδα» των παιδικών δοντιών η διατροφή

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
Tips για φρέσκα λαχανικά

4+1 μυστικά για να κρατήσετε φρέσκα τα λαχανικά σας

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μελενια - Μελισσόκηπος Αξιού

MΕΛΕΝΙΑ με φιστίκι

Μελισσόκηπος Αξιού

Απόλυτα υγιεινή και απολαυστική διατροφική βόμβα, υψηλής βιολογικής αξίας. Ο συνδιασμός των τριών υπερτροφών με τους ξηρούς καρπούς που περιέχουν…

Φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού Λεμονοδάσος

Φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού Λεμονοδάσος

Λεμονοδάσος

Άκρως αρωματικά και θρεπτικά τα Φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού Λεμονοδάσος αποτελούν το ιδανικό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης είναι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες μέχρι και κρέατα και ψάρια. Τύπος λαδιού: Λάδι…

Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως αλεύρι, ελαιόλαδο και αλάτι.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader