Beer Trivia: Η μπύρα όπως δεν την ξέρατε!

Beer Trivia: Η μπύρα όπως δεν την ξέρατε!

Πόσο καλά γνωρίζετε την μπύρα; Πάντα υπάρχουν στοιχεία που αξίζει να μάθουμε για το αγαπημένο μας ποτό!

  • Η λέξη μπύρα βγαίνει από τη λατινική λέξη «bibere» η οποία σημαίνει στα λατινικά «πίνω».
Bibere ή αλλιώς μπύρα! Greek-Gourmet.gr

Bibere ή αλλιώς μπύρα!

  • Θεωρείται πως η ανακάλυψή της έγινε τυχαία όταν ένα καρβέλι κριθαρένιο ψωμί βράχηκε και ξεχάστηκε.
  • Οι Μεσοποτάμιοι θεωρείται πως ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν την παρασκευή της Μπύρας με τους αρχαίους Αιγύπτιους να την εξελίσσουν παράγοντας 6 διαφορετικά είδη και να την εξάγουν στις χώρες της Μεσογείου το 2000 π.Χ..
  • Στην αρχαία Ελλάδα η Μπύρα φτιάχνονταν από λυκίσκο και θεωρούνταν κατώτερης ποιότητας από το κρασί.
  • Για πολλά χρόνια η παρασκευή μπύρας στην Ευρώπη ήταν γυναικεία δουλειά και γίνονταν παράλληλα με το ζύμωμα του ψωμιού. Όσες γυναίκες έκαναν καλή Μπύρα ήταν περιζήτητες νύφες.
Beer Trivia: Η Μπύρα όπως δεν την ξέρατε! Greek-Gourmet.gr

Beer Trivia: Η Μπύρα όπως δεν την ξέρατε!

  • Η παρασκευή της Μπύρας ξεκίνησε στα μοναστήρια τον 1ο αι. μ.Χ. όταν οι μοναχοί πόσο θρεπτική και βολική ήταν για τη νηστεία τους. Ήταν και εκείνοι που καλλιέργησαν για πρώτη φορά τον λυκίσκο για τη χρήση του στη Μπύρα το 768 μ.Χ. στη μονή Φράιζινγκ της Βαυαρίας.
  • Μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από 400 είδη μπύρας όμως διαχωρίζουμε δύο βασικότερα ανάλογα με το είδος της ζύμης ή μαγιάς που χρησιμοποιείται, την Ale και τη Lager.
  • Η γιορτή Μπύρας, Octoberfest, καθιερώθηκε στο Μόναχο το 1810 με αφορμή τις γιορτές για το γάμο του πρίγκιπα της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α΄.
Η περίφημη γιορτή Μπύρας, Octoberfest. Greek-Gourmet.gr

Η περίφημη γιορτή Μπύρας, Octoberfest.

  • Το πρώτο εργοστάσιο ζυθοποιίας ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Ελλάδα το 1864 και άνηκε στον Ιωάννη Γ. Φιξ.
  • Η πρώτη συσκευασία των έξι μπουκαλιών Μπύρας πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1940 για να είναι ευκολότερο το κουβάλημά τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης είναι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες μέχρι και κρέατα και ψάρια. Τύπος λαδιού: Λάδι…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι έχει ελαφριά, πλούσια, φρουτώδη γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/Χρήση:…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σοκολάτας

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σοκολάτας

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σοκολάτας είναι τέλειο για ψημένα επιδόρπια όπως κρέπες, cup cakes και κέικ. Μπορεί επίσης να…

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader