Αθώο το τυρί!

Αθώο το τυρί!

Πρόσφατη μελέτη επιστημόνων κατέληξε στο ότι είναι πολύ πιθανό το τυρί και το γιαούρτι να μην αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Το πόρισμα της έρευνας έρχεται σε αντίθεση με τα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα ότι δηλαδή τα γαλακτοκομικά μπορούν να είναι επιζήμια για την υγεία μας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε κορεσμένα λιπαρά. Τώρα όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως πρόκειται για μία «λανθασμένη πεποίθηση».

Η διεθνής ομάδα των ερευνητών μελέτησε περισσότερες από 29 προηγούμενες μελέτες που είχαν πραγματοποιηθεί για την επίδραση των γαλακτοκομικών στην λειτουργία της καρδιάς. Οι μελέτες αφορούσαν σε δεδομένα τα οποία είχαν συλλεχθεί από 938.465 άτομα και είχαν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 35 χρόνια. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είτε δεν υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση είτε η επίδρασή τους είναι απλά ουδέτερη.

Αθώο το τυρί! Greek-Gourmet.gr

Αθώο το τυρί!

Ο Ίαν Γκίβενς, καθηγητής διατροφικής αλυσίδας του Reading University και μέλος της ερευνητικής ομάδας αναφέρει σχετικά: «Τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρξαν αρκετές δημοσιεύσεις για τον τρόπο με τον οποίο τα κορεσμένα λιπαρά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοαγγειακής νόσου ενισχύοντας την άποψη του κοινού ότι όντως αυξάνουν τον κίνδυνο, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει.»

Η βασική θέση των συμμετεχόντων επιστημόνων αποτυπώνεται ως: «Δεν βρέθηκαν συνδέσεις για το σύνολο των γαλακτοκομικών και του γάλακτος (σ.σ. υψηλών/χαμηλών λιπαρών) με θανατηφόρα αποτελέσματα στον άνθρωπο, CHD ή CVD. Αντιθέτως, τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση ενδέχεται να μειώνουν ελαφρώς τον κίνδυνο μίας καρδιακής προσβολής ή ενός εγκεφαλικού επεισοδίου».

Η εν λόγω μελέτη χρηματοδοτήθηκε μερικώς από τρεις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις (Global Dairy Platform, Dairy Research Institute και Dairy Australia) ωστόσο αναφέρεται πως δεν είχαν καμία επιρροή ή συμμετοχή σε αυτήν. Το πόρισμα της μελέτης δημοσιεύτηκε στο European Journal of Epidemiology.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

Ποτό και τσιγάρο προκαλούν πρόωρη γήρανση

Έρευνα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μαρμελάδα CITRUS με καρπούζι, ροδάκινο & πικραμύγδαλο

Μαρμελάδα CITRUS με καρπούζι, ροδάκινο & πικραμύγδαλο

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS με καρπούζι, ροδάκινο και άρωμα πικραμύγδαλου φέρνει το άρωμα του καλοκαιριού στο πρωινό σας. Ένας πρωτότυπος…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σκόρδου

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σκόρδου

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σκόρδου είναι εξαιρετικό για μαρινάδες σε κρέας και κοτόπουλο, ενώ αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για ζυμαρικα.…

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε το άλλειμα Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, πατατοσαλάτα αλλά και ψάρια!

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση κάρυ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση κάρυ

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση κάρυ έχει ελαφριά, πλούσια φρουτώδη γεύση με φινίρισμα βουτύρου .Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader