Αθώο το τυρί!

Αθώο το τυρί!

Πρόσφατη μελέτη επιστημόνων κατέληξε στο ότι είναι πολύ πιθανό το τυρί και το γιαούρτι να μην αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Το πόρισμα της έρευνας έρχεται σε αντίθεση με τα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα ότι δηλαδή τα γαλακτοκομικά μπορούν να είναι επιζήμια για την υγεία μας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε κορεσμένα λιπαρά. Τώρα όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως πρόκειται για μία «λανθασμένη πεποίθηση».

Η διεθνής ομάδα των ερευνητών μελέτησε περισσότερες από 29 προηγούμενες μελέτες που είχαν πραγματοποιηθεί για την επίδραση των γαλακτοκομικών στην λειτουργία της καρδιάς. Οι μελέτες αφορούσαν σε δεδομένα τα οποία είχαν συλλεχθεί από 938.465 άτομα και είχαν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 35 χρόνια. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είτε δεν υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση είτε η επίδρασή τους είναι απλά ουδέτερη.

Αθώο το τυρί! Greek-Gourmet.gr

Αθώο το τυρί!

Ο Ίαν Γκίβενς, καθηγητής διατροφικής αλυσίδας του Reading University και μέλος της ερευνητικής ομάδας αναφέρει σχετικά: «Τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρξαν αρκετές δημοσιεύσεις για τον τρόπο με τον οποίο τα κορεσμένα λιπαρά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοαγγειακής νόσου ενισχύοντας την άποψη του κοινού ότι όντως αυξάνουν τον κίνδυνο, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει.»

Η βασική θέση των συμμετεχόντων επιστημόνων αποτυπώνεται ως: «Δεν βρέθηκαν συνδέσεις για το σύνολο των γαλακτοκομικών και του γάλακτος (σ.σ. υψηλών/χαμηλών λιπαρών) με θανατηφόρα αποτελέσματα στον άνθρωπο, CHD ή CVD. Αντιθέτως, τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση ενδέχεται να μειώνουν ελαφρώς τον κίνδυνο μίας καρδιακής προσβολής ή ενός εγκεφαλικού επεισοδίου».

Η εν λόγω μελέτη χρηματοδοτήθηκε μερικώς από τρεις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις (Global Dairy Platform, Dairy Research Institute και Dairy Australia) ωστόσο αναφέρεται πως δεν είχαν καμία επιρροή ή συμμετοχή σε αυτήν. Το πόρισμα της μελέτης δημοσιεύτηκε στο European Journal of Epidemiology.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Grace Gin: Ένα τζιν με άρωμα Ελλάδας

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό συνδυάζεται εξαιρετικά με πιάτα θαλασσινών, ενώ είναι ιδανικό για σαλάτες και για ελαφρώς μαριναρισμένα κρέατα…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι έχει ελαφριά, πλούσια, φρουτώδη γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/Χρήση:…

Λικέρ Λεμόνι Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Λεμόνι Ελληνικά Κεράσματα 200ml με το σπιρτόζικο άρωμα του λεμονιού θα απογειώσει τις αισθήσεις σας. Επιπλέον, όλοι γνωρίζουμε…

Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Με μεράκι, επιμονή και δίνοντας έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες, η Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα δημιούργησε τη βραβευμένη Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα. Παράγεται…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader