Αθώο το τυρί!

Αθώο το τυρί!

Πρόσφατη μελέτη επιστημόνων κατέληξε στο ότι είναι πολύ πιθανό το τυρί και το γιαούρτι να μην αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων.

Το πόρισμα της έρευνας έρχεται σε αντίθεση με τα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα ότι δηλαδή τα γαλακτοκομικά μπορούν να είναι επιζήμια για την υγεία μας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε κορεσμένα λιπαρά. Τώρα όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως πρόκειται για μία «λανθασμένη πεποίθηση».

Η διεθνής ομάδα των ερευνητών μελέτησε περισσότερες από 29 προηγούμενες μελέτες που είχαν πραγματοποιηθεί για την επίδραση των γαλακτοκομικών στην λειτουργία της καρδιάς. Οι μελέτες αφορούσαν σε δεδομένα τα οποία είχαν συλλεχθεί από 938.465 άτομα και είχαν πραγματοποιηθεί τα τελευταία 35 χρόνια. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είτε δεν υπάρχει καμία αρνητική επίπτωση είτε η επίδρασή τους είναι απλά ουδέτερη.

Αθώο το τυρί! Greek-Gourmet.gr

Αθώο το τυρί!

Ο Ίαν Γκίβενς, καθηγητής διατροφικής αλυσίδας του Reading University και μέλος της ερευνητικής ομάδας αναφέρει σχετικά: «Τα τελευταία δέκα χρόνια υπήρξαν αρκετές δημοσιεύσεις για τον τρόπο με τον οποίο τα κορεσμένα λιπαρά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοαγγειακής νόσου ενισχύοντας την άποψη του κοινού ότι όντως αυξάνουν τον κίνδυνο, πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει.»

Η βασική θέση των συμμετεχόντων επιστημόνων αποτυπώνεται ως: «Δεν βρέθηκαν συνδέσεις για το σύνολο των γαλακτοκομικών και του γάλακτος (σ.σ. υψηλών/χαμηλών λιπαρών) με θανατηφόρα αποτελέσματα στον άνθρωπο, CHD ή CVD. Αντιθέτως, τα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση ενδέχεται να μειώνουν ελαφρώς τον κίνδυνο μίας καρδιακής προσβολής ή ενός εγκεφαλικού επεισοδίου».

Η εν λόγω μελέτη χρηματοδοτήθηκε μερικώς από τρεις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις (Global Dairy Platform, Dairy Research Institute και Dairy Australia) ωστόσο αναφέρεται πως δεν είχαν καμία επιρροή ή συμμετοχή σε αυτήν. Το πόρισμα της μελέτης δημοσιεύτηκε στο European Journal of Epidemiology.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μελομακάρονα

Τα πιο νόστιμα και εύκολα μελομακάρονα

Επικαιρότητα , Συνταγές
ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

Μανιταρόπιτα, η απολαυστική!

Συνταγές

Αράχωβα: ο απόλυτος προορισμός!

Οδοιπορικό
ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

Η μαστίχα Χίου προλαμβάνει την οστεοπόρωση

Έρευνα
ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΕΦ

Γιαγιάδες μαγειρεύουν σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών

Μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών περιλαμβάνει το τρίπτυχος της απόλυτης γευστικής επιτυχίας: Πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και νεράντζι. Δεν υπάρχει αμφιβολία…

Μπάρα Αnax Superfood με σπόρους Chia & Φρούτα

Μπάρα Αnax Superfood με σπόρους Chia & Φρούτα

Η ενεργειακή μπάρα Αnax Superfood περιέχει φυσική chia, αποξηραμένα σύκα από την Εύβοια, γκότζι μπέρι, ιπποφαές, μαστίχα Χίου και κανέλα…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση chili

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση chili

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση chili είναι εξαιρετικό όχι μόνο για βουτήματα λαδιού με το αγαπημένο σας φρεσκοψημένο ψωμί αλλά…

Γλυκάκι βάπτισης/γάμου με πετιμέζι και αμύγδαλο ή καρύδι Οικοτεχνία Πρεβύζη «Της γιαγιάς τα μυστικά»

Οικοτεχνία Πρεβύζη «Της γιαγιάς τα μυστικά»

Μια εξαιρετική επιλογή για το κέρασμα στη βάπτιση του παιδιού σας ή στον γάμο σας αποτελεί το ατομικό γλυκάκι με…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader