Ασημάκης Χανιώτης: ο νεότερος Έλληνας σεφ με αστέρι Michelin

Ασημάκης Χανιώτης: ο νεότερος Έλληνας σεφ με αστέρι Michelin

Είναι μόλις 28 ετών κι είναι ο πρώτος Έλληνας που του έχει απονεμηθεί αστέρι Michelin έξω από τη χώρα του, αλλά και ο νεότερος που το έχει κερδίσει ποτέ στο Λονδίνο. Ο λόγος για τον Ασημάκη Χανιώτη, Executive chef του εστιατορίου Pied a Terre.

Είναι νέος, ταλαντούχος κι έχει δώσει ήδη το στίγμα του στην γαστρονομια αφού στα 28 του κατέχει ήδη ένα αστέρι Michelin. Ο Ασημάκης Χανιώτης, Executive chef του εστιατορίου Pied a Terre στο Λονδίνο είναι ο πρώτος Έλληνας που του έχει απονεμηθεί αστέρι Michelin έξω από τη χώρα του, αλλά και ο νεότερος που το έχει κερδίσει ποτέ στο Λονδίνο.

Η πορεία του θυμίζει αυτό που λέμε «αμερικάνικο όνειρο»: Νέος, προσγειώνεται στη μεγάλη πρωτεύουσα του εξωτερικού, το Λονδίνο, και τα καταφέρνει. Ωστόσο ο δρόμος δεν ήταν ποτέ στρωμένος από ροδοπέταλα, καθώς η επιτυχία δεν είναι θέμα τύχης αλλά απαιτεί σκληρή δουλειά, πειθαρχία και υπομονή. Άλλωστε ο Ασημάκης είχε περάσει από όλα τα στάδια, ξεκινώντας από boufet , banquet, fine dining, room service, breakfast, a la carte, snack and finger foods. Σήμερα είναι ο Executive chef του εστιατορίου Pied a Terre, ενός από τα καλύτερα εστιαστόρια της αγγλικής πρωτεύσουσας που επί 27 χρόνια διατηρεί τα δικά του αστέρια Michelin.

Όπως λέει ο ίδιος σε συνεύντεξη του «Για εμένα το Μichelin ήταν ο μεγαλύτερος στόχος μου από την μέρα που αποφάσισα να αφήσω τη χώρα μου και την οικογένειά μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο στόχος για όλους».
Το μενού του βασίζεται στην ελληνική παράδοση και όπως λέει θέλει να δώσει ένα νέο πρόσωπο στην ελληνική μαγειρική. Ένα από τα πιάτα του εστιατορίου, τα σαλιγκάρια «σαν στιφάδο», μια παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής, ο ίδιος τα σερβίρει σε ραβιόλια, γεμιστά με τα σαλιγκάρια και τη σάλτσα, και μικρά κρεμμύδια στο grill για να δώσω μια καπνιστή γεύση.Πειραματίζεται ανάμεσα στην ελληνική και γαλλική κουζίνα και δημιουργεί συνταγές όπως foie gras με τραχανά. Ταυτόχρονα προσαρμόζει με τη δική του οπτική και συνταγές σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις όπως το μενού για χορτοφάγους, καθώς στο Λονδίνο υπάρχει μια μανία για οτιδήποτε vegetarian και vegan food.

Με πολύτιμους συμμάχους την ομάδα του, που αποτελείται από 70% Έλληνες, ο Ασημάκης Χανιώτης δηλώνει πως η επιτυχία είναι σίγουρα ομαδικό αποτέλεσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όλα όσα έγιναν στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Άρθρα , Αφιερώματα
Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Κεφαλοτύρι κατσικίσιο Νιώτικο

Κεφαλοτύρι Κατσικίσιο Νιώτικο

Νιώτικο

Κεφαλοτύρι Κατσικίσιο Νιώτικο: Το παλαιότερο τυρί όλων. Ο μέντορας της νέας τυροκομίας. Έχει ελάχιστα αλμυρή, λιπαρή, αλλα πάντα ευχάριστη γεύση.

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση κάρυ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση κάρυ

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση κάρυ έχει ελαφριά, πλούσια φρουτώδη γεύση με φινίρισμα βουτύρου .Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/…

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου ολικής άλεσης Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου ολικής άλεσης Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου ολικής άλεσης Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως αλεύρι ολικής άλεσης,…

Ξινό Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο

Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο: Ένα τυρί κρεμώδες με ελάχιστα όξινη αλλά παράλληλα ευχάριστη και δροσερή γεύση, που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Anuga: Taste the Future

    5 Οκτωβρίου - 9 Οκτωβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader