Arvid Rosengren: ο καλύτερος οινοχόος του κόσμου για το 2016

Arvid Rosengren: ο καλύτερος οινοχόος του κόσμου για το 2016

Η Μεντόζα της Αργεντινής «πλημμύρισε» από ερωτηματολόγια, άγχος, τυφλές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων, 61 επίμονους οινοχόους από 59 χώρες και έναν μεγάλο νικητή, τον Arvid Rosengren.

«Έχω καταβάλει τεράστια προσπάθεια και έχω αφιερώσει πολύ χρόνο στη βελτίωσή μου ως οινοχόος ώστε να μπορώ να συμμετέχω σε διαγωνισμούς τέτοιου βεληνεκούς. Αυτό περιλαμβάνει απαιτητική θεωρητική μελέτη, τυφλή δοκιμή, καθώς επίσης και πρακτικές ασκήσεις». Αυτό είχε δηλώσει ο 31χρονος Σουηδός Arvid Rosengren, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του «Καλύτερου Οινοχόου του κόσμου για το 2016» στην Μεντόζα της Αργεντινής, επιβεβαιώνοντας ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Arvid Rosengren: ο καλύτερος οινοχόος του κόσμου για το 2016 Greek-Gourmet.gr

Ο Arvid Rosengren βγήκε νικητής ανάμεσα σε 61 οινοχόους από 59 χώρες.

Στον 15ο Διεθνή Διαγωνισμό Οινοχόων που διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ένωση Οινοχόων (Association de la Sommellerie) σε συνεργασία με την τοπική Ένωση της Αργεντινής συμμετείχαν 61 διαγωνιζόμενοι από 59 χώρες. Από τους 61 συμμετέχοντες, στη φάση των ημιτελικών προχώρησαν 15. Πρόκειται για τους: Christian Jacobson (Δανία), Heidi Makinen (Φινλανδία), Henrik Dalh Johansen (Νορβηγία), Raimonds Tomsons (Λετονία), Robert Andersson (Σουηδία), Arvid Rosengren (Σουηδία), Hiroshi Hishida (Ιαπωνία), David Biraud (Γαλλία), Paz Levinson (Αργεντινή), Satoru Mori (Ιαπωνία), Elyse Lambert (Καναδά), Piotr Pietras (Πολωνία), Alexander Rassadkin (Ρωσία), Gareth Ferreira (Νότια Αφρική) και Julie Dupouy (Ιρλανδία).

Στην τελική δοκιμασία κονταροχτυπήθηκαν στην επιβλητική αίθουσα του Teatro Independencia οι εξής τρεις: Η Julie Dupouy από την Ιρλανδία, η οποία «τερμάτισε» στην τρίτη θέση, ο αργυρός David Biraud από τη Γαλλία και ο Arvid Rosengren από τη Σουηδία, ο οποίος στέφθηκε ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού.

Arvid Rosengren: ο καλύτερος οινοχόος του κόσμου για το 2016 Greek-Gourmet.gr

Ερωτηματολόγια, άγχος και τυφλές δοκιμές κρασιών ήταν μερικές μόνο από τις προκλήσεις για τον Arvid Rosengren και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες

Ο διάσημος sommelier και κάτοχος πλέον της διάκρισης «Καλύτερος οινοχόος του κόσμου για το 2016» είναι ο δεύτερος Σουηδός που κατακτά αυτόν τον περιζήτητο τίτλο, καθώς το 2007, νικητής του 12ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, αναδείχθηκε ο συμπατριώτης του Andreas Larsson.

Μάλιστα, ο φετινός νικητής Arvid Rosengren που ζει τα τελευταία χρόνια στη Νέα Υόρκη, μας «ξεναγεί» στον μοναχικό μονοπάτι που ακολούθησε για να φθάσει στο δικό του Έβερεστ: «τα τελευταία έξι χρόνια ξυπνάω και διαβάζω για δύο ώρες. Το ψυγείο στο διαμέρισμά μου δεν έχει τίποτε άλλο πέρα από μπουκάλια με κρασί και λίγα αυγά. Δύσκολα θα διαβάσω ένα βιβλίο που δεν αφορά το κρασί ή θα παρακολουθήσω μία ταινία γιατί αν το κάνω θα νιώσω ενοχές που δεν μελετώ για τον οίνο. Σκέφτομαι να ανοίξω την τηλεόραση αλλά δεν το κάνω γιατί θα πρέπει να διαβάσω, παραδείγματος χάριν τις διαφορετικές ποικιλίες οίνου στη Βουλγαρία».

Ιδιαίτερα σημαντική παρουσία στο πολυπολιτισμικό αυτό πάζλ με κοινό παρανομαστή το κρασί είχε ο Έλληνας οινοχόος Νικόλας Γιαννόπουλος που κατέκτησε την αξιόλογη 17η θέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σκόρδου

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σκόρδου

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σκόρδου είναι εξαιρετικό για μαρινάδες σε κρέας και κοτόπουλο, ενώ αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για ζυμαρικα.…

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό και Chia 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με μήλο 250ml

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με μήλο 250ml

Green & Blu

Το Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα αρωματισμένο με Μήλο 250ml μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τις σαλάτες και τα φαγητά…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader