Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Τα διάσημα νιόκι είναι γευστικά, εναλλακτικά, χειροποίητα, ευφάνταστα και λιώνουν στο στόμα! Συνοδεύουν εξαιρετικά όλες τις σπιτικές σάλτσες που χρησιμοποιούμε για τα ζυμαρικά μας και είναι νόστιμα και υγιεινά!

Απολαυστικά νιόκι πατάτας  Greek-Gourmet.gr

Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Βασική συνταγή

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. Πατάτες
120 γρ. Αλεύρι σκληρό
1 κρόκο αβγού
60 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά, για περίπου μισή ώρα.
Τις καθαρίζουμε και τις αλέθουμε σε πουρέ.
Παίρνουμε ένα μπολ και αδειάζουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και να ζυμώνουμε με τα χέρια τα υλικά σε ζύμη.
Σκοπός είναι η ζύμη να είναι λεία και να είναι ελαφρώς κολλώδης.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια τα οποία πλάθουμε επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε κορδόνια με πάχος δύο εκατοστά.
Κόβουμε το κάθε κορδόνι σε κομμάτια πάχους ίσο με δύο εκατοστά. Το κάθε κομμάτι το πιέζουμε επάνω σε ένα πιρούνι με κλίση 45 μοιρών στρέφοντάς το ώστε να πάρει το ανάλογο σχήμα.
Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο δίσκο προσέχοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και κολλήσουν.
Τα μαγειρεύουμε είτε αμέσως είτε τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Για να τα μαγειρέψουμε τα ρίχνουμε σε νερό το οποίο βράζει για 1-2 λεπτά όσο χρόνο χρειάζονται περίπου για να ανέβουν στην επιφάνεια.
Τα βγάζουμε από το νερό με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας και τα προσθέτουμε στη σάλτσα της αρεσκείας μας.

Παραλλαγές
Γενικότερα αρκετά από τα βολβώδη λαχανικά όπως είναι η γλυκοπατάτα, το παντζάρι και το καρότο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν επιπλέον γεύση, χρώμα και άρωμα στα νιόκι.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Θυμάρι, Θρούμπι, Ρίγανη 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Θυμάρι, Θρούμπι, Ρίγανη 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Θυμάρι, Θρούμπι, Ρίγανη 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε…

Πάστα αγκινάρας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Πάστα αγκινάρας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε την πάστα αγκινάρας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, και συνοδεία ρακής.

Μαρμελάδα Δαμάσκηνο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ροδόνερο 250g

Μαρμελάδα Δαμάσκηνο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ροδόνερο 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Δαμάσκηνο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ροδόνερο 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο…

Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 1,7kgr

Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 1,7kgr

Nissos Greek Food

Το Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 1,7kgr είναι προϊόν που έτοιμο για χρήση , που παράγεται…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader