Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Τα διάσημα νιόκι είναι γευστικά, εναλλακτικά, χειροποίητα, ευφάνταστα και λιώνουν στο στόμα! Συνοδεύουν εξαιρετικά όλες τις σπιτικές σάλτσες που χρησιμοποιούμε για τα ζυμαρικά μας και είναι νόστιμα και υγιεινά!

Απολαυστικά νιόκι πατάτας  Greek-Gourmet.gr

Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Βασική συνταγή

Υλικά (για 4 άτομα)

500γρ. Πατάτες
120 γρ. Αλεύρι σκληρό
1 κρόκο αβγού
60 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά, για περίπου μισή ώρα.
Τις καθαρίζουμε και τις αλέθουμε σε πουρέ.
Παίρνουμε ένα μπολ και αδειάζουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και να ζυμώνουμε με τα χέρια τα υλικά σε ζύμη.
Σκοπός είναι η ζύμη να είναι λεία και να είναι ελαφρώς κολλώδης.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια τα οποία πλάθουμε επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε κορδόνια με πάχος δύο εκατοστά.
Κόβουμε το κάθε κορδόνι σε κομμάτια πάχους ίσο με δύο εκατοστά. Το κάθε κομμάτι το πιέζουμε επάνω σε ένα πιρούνι με κλίση 45 μοιρών στρέφοντάς το ώστε να πάρει το ανάλογο σχήμα.
Τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο δίσκο προσέχοντας να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και κολλήσουν.
Τα μαγειρεύουμε είτε αμέσως είτε τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη. Για να τα μαγειρέψουμε τα ρίχνουμε σε νερό το οποίο βράζει για 1-2 λεπτά όσο χρόνο χρειάζονται περίπου για να ανέβουν στην επιφάνεια.
Τα βγάζουμε από το νερό με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας και τα προσθέτουμε στη σάλτσα της αρεσκείας μας.

Παραλλαγές
Γενικότερα αρκετά από τα βολβώδη λαχανικά όπως είναι η γλυκοπατάτα, το παντζάρι και το καρότο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν επιπλέον γεύση, χρώμα και άρωμα στα νιόκι.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚEΣ ΕΛΙΕΣ

Η σπάνια λευκή ελιά, αναβιώνει ξανά

Αφιερώματα
Κομοτηνή

Κομοτηνή: ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό γαστρονομίας

Οδοιπορικό
olive-oil

«Έσπασε» το ρεκόρ της η Ελλάδα στον διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκη

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
opso-london-greek-cuisine

Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου

Αφιερώματα
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Κεφαλοτύρι γιτσικό (γίδινο) Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Κεφαλοτύρι γιτσικό (γίδινο) Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Κεφαλοτύρι γιτσικό (γίδινο) Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα τυρί εύπεπτο και ελαφρύ μπορεί να καταναλωθεί ως επιτραπέζιο, ως συνοδευτικό…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού είναι θαυμάσιο σε σαλάτες, χόρτα βραστά, ψάρια ή κρέατα, όπως επίσης και στη ζαχαροπλαστική…

Μυζήθρα Βαρελιού Ξυνή Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Μυζήθρα Βαρελιού Ξυνή Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Μαλακό λευκό αφορμάριστο τυρί που παρασκευάζεται όπως και η φρέσκια μυζήθρα μόνο που αφήνεται πριν καταναλωθεί να ωριμάσει και να…

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ  προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    1 Φεβρουαρίου-12:00 μμ - 4 Φεβρουαρίου-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader