Απίθανα φθινοπωρινά κέικ

Απίθανα φθινοπωρινά κέικ

Το πρώτο ζεστό τσάι στον καναπέ συνοδεύεται από τα πιο αρωματικά και απίθανα φθινοπωρινά κέικ.

Ένα ιδιαίτερο αλλά και νόστιμο κέικ είναι αυτό με το μήλο και τις σταφίδες Greek-Gourmet.gr

Ένα ιδιαίτερο αλλά και νόστιμο κέικ είναι αυτό με το μήλο και τις σταφίδες

Με μήλα και σταφίδες
Υλικά (Για μία φόρμα 23 εκ.) 
4 μήλα καθαρισμένα
70 γρ. σταφίδες
50 γρ. καρύδια
170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 αβγά
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. γιαούρτι πλήρες
αλάτι

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη και αλέθουμε τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια. Χτυπάμε τα αβγά να αφρατέψουν για 2΄και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το βούτυρο και τελευταίο το γιαούρτι.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με την κανέλα και ελάχιστο αλάτι στο μείγμα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Τελευταία προσθέτουμε σταδιακά τα καρύδια, τις σταφίδες και τα μήλα.  Ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για περίπου 40΄.

Καροτοκέικ Greek-Gourmet.gr

Καροτοκέικ

Καροτοκέικ
Υλικά (Για μία φόρμα 23 εκ.) 
250 γρ. καρότο τριμμένο
280 γρ. ζάχαρη καστανή
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 αβγά
1 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
½ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
αλάτι
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Τρίβουμε το καρότο σε λεπτό τρίφτη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά για 2΄και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρότα συνεχίζοντας το χτύπημα. Αδειάζουμε με σπάτουλα το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50΄.

Κέικ με κυδώνια Greek-Gourmet.gr

Κέικ με κυδώνια

Κέικ με κυδώνια
Υλικά (Για μία φόρμα 23 εκ.) 
150 γρ. κυδώνι
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά
180 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράζει. Κόβουμε το κυδώνι σε χοντρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε αυτήν για περίπου 10΄ να μαλακώσει.  Στραγγίζουμε τα κομμάτια του κυδωνιού και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλάτι και το αναμειγνύουμε με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 2΄. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το βούτυρο και το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύοντας με μία σπάτουλα προσθέτουμε τελευταίο το κυδώνι. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου μία ώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

5 σπιτικές μάσκες για λαμπερά μαλλιά και ενυδατωμένο δέρμα

Αφιερώματα
ΘΑΣΟΣ

Θάσος: το νησί των Σειρήνων με τις ξακουστές παραλίες

Οδοιπορικό
PROMITHION ΚΡΙΤΑΜΟ

Κρίταμο, αρωματικό και ευεργετικό!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Πατάτες οι… γεμιστές!

Συνταγές
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφή που προλαμβάνει τον καρκίνο

Άρθρα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 200γρ.

Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 200γρ.

Nissos Greek Food

Το Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 200γρ. είναι προϊόν που έτοιμο για χρήση , που παράγεται σύμφωνα…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Ξινό Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο

Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο: Ένα τυρί κρεμώδες με ελάχιστα όξινη αλλά παράλληλα ευχάριστη και δροσερή γεύση, που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.…

Φάβα με κάπαρη Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Φάβα με κάπαρη Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Η Φάβα με κάπαρη Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως φάβα, κάπαρη, καραμελωμένα κρεμμύδια, λάδι, αλάτι…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader