Απίθανα φθινοπωρινά κέικ

Απίθανα φθινοπωρινά κέικ

Το πρώτο ζεστό τσάι στον καναπέ συνοδεύεται από τα πιο αρωματικά και απίθανα φθινοπωρινά κέικ.

Ένα ιδιαίτερο αλλά και νόστιμο κέικ είναι αυτό με το μήλο και τις σταφίδες Greek-Gourmet.gr

Ένα ιδιαίτερο αλλά και νόστιμο κέικ είναι αυτό με το μήλο και τις σταφίδες

Με μήλα και σταφίδες
Υλικά (Για μία φόρμα 23 εκ.) 
4 μήλα καθαρισμένα
70 γρ. σταφίδες
50 γρ. καρύδια
170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 αβγά
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. γιαούρτι πλήρες
αλάτι

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη και αλέθουμε τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια. Χτυπάμε τα αβγά να αφρατέψουν για 2΄και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το βούτυρο και τελευταίο το γιαούρτι.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με την κανέλα και ελάχιστο αλάτι στο μείγμα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Τελευταία προσθέτουμε σταδιακά τα καρύδια, τις σταφίδες και τα μήλα.  Ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για περίπου 40΄.

Καροτοκέικ Greek-Gourmet.gr

Καροτοκέικ

Καροτοκέικ
Υλικά (Για μία φόρμα 23 εκ.) 
250 γρ. καρότο τριμμένο
280 γρ. ζάχαρη καστανή
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 αβγά
1 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
½ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
αλάτι
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Τρίβουμε το καρότο σε λεπτό τρίφτη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά για 2΄και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρότα συνεχίζοντας το χτύπημα. Αδειάζουμε με σπάτουλα το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50΄.

Κέικ με κυδώνια Greek-Gourmet.gr

Κέικ με κυδώνια

Κέικ με κυδώνια
Υλικά (Για μία φόρμα 23 εκ.) 
150 γρ. κυδώνι
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά
180 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράζει. Κόβουμε το κυδώνι σε χοντρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε αυτήν για περίπου 10΄ να μαλακώσει.  Στραγγίζουμε τα κομμάτια του κυδωνιού και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλάτι και το αναμειγνύουμε με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 2΄. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το βούτυρο και το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύοντας με μία σπάτουλα προσθέτουμε τελευταίο το κυδώνι. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου μία ώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Spa water: Μικρά μυστικά αποτοξίνωσης με νερό

Spa water: Μικρά μυστικά αποτοξίνωσης με νερό

Συνταγές
Παξοί: Το νησί του έρωτα που θα σας συναρπάσει

Παξοί: Το νησί του έρωτα που θα σας συναρπάσει

Οδοιπορικό
Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Αφιερώματα

Μικρά μυστικά διατροφής για να δροσίσετε τον οργανισμό σας

Αφιερώματα
Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πικάντικο τυρί με μπούκοβο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Πικάντικο τυρί με μπούκοβο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Πικάντικο τυρί με μπούκοβο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα σκληρό τυρί με βουτυρένια αρώματα, διακριτικό κάψιμο και υφή παρμεζάνας.…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 250γρ.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 250γρ.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 250γρ. διακρίνεται για την έντονη γεύση και την υψηλή διατροφική αξία…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Σκόρδο 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Σκόρδο 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Σκόρδο 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις με…

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της μαύρης ελιάς (θρούμπας), που αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία της Μονής, γίνεται τον β. Η ελιά πρέπει να…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 83η ΔΕΘ HELEXPO 2018

    8 Σεπτεμβρίου-10:00 πμ - 16 Σεπτεμβρίου-10:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader