Απίθανα φθινοπωρινά κέικ

Απίθανα φθινοπωρινά κέικ

Το πρώτο ζεστό τσάι στον καναπέ συνοδεύεται από τα πιο αρωματικά και απίθανα φθινοπωρινά κέικ.

Ένα ιδιαίτερο αλλά και νόστιμο κέικ είναι αυτό με το μήλο και τις σταφίδες Greek-Gourmet.gr

Ένα ιδιαίτερο αλλά και νόστιμο κέικ είναι αυτό με το μήλο και τις σταφίδες

Με μήλα και σταφίδες
Υλικά (Για μία φόρμα 23 εκ.) 
4 μήλα καθαρισμένα
70 γρ. σταφίδες
50 γρ. καρύδια
170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 αβγά
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. γιαούρτι πλήρες
αλάτι

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη και αλέθουμε τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια. Χτυπάμε τα αβγά να αφρατέψουν για 2΄και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το βούτυρο και τελευταίο το γιαούρτι.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με την κανέλα και ελάχιστο αλάτι στο μείγμα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Τελευταία προσθέτουμε σταδιακά τα καρύδια, τις σταφίδες και τα μήλα.  Ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για περίπου 40΄.

Καροτοκέικ Greek-Gourmet.gr

Καροτοκέικ

Καροτοκέικ
Υλικά (Για μία φόρμα 23 εκ.) 
250 γρ. καρότο τριμμένο
280 γρ. ζάχαρη καστανή
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 αβγά
1 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
½ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
αλάτι
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Τρίβουμε το καρότο σε λεπτό τρίφτη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά για 2΄και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρότα συνεχίζοντας το χτύπημα. Αδειάζουμε με σπάτουλα το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50΄.

Κέικ με κυδώνια Greek-Gourmet.gr

Κέικ με κυδώνια

Κέικ με κυδώνια
Υλικά (Για μία φόρμα 23 εκ.) 
150 γρ. κυδώνι
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά
180 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράζει. Κόβουμε το κυδώνι σε χοντρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε αυτήν για περίπου 10΄ να μαλακώσει.  Στραγγίζουμε τα κομμάτια του κυδωνιού και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλάτι και το αναμειγνύουμε με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 2΄. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το βούτυρο και το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύοντας με μία σπάτουλα προσθέτουμε τελευταίο το κυδώνι. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου μία ώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚEΣ ΕΛΙΕΣ

Η σπάνια λευκή ελιά, αναβιώνει ξανά

Αφιερώματα
Κομοτηνή

Κομοτηνή: ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό γαστρονομίας

Οδοιπορικό
olive-oil

«Έσπασε» το ρεκόρ της η Ελλάδα στον διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκη

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
opso-london-greek-cuisine

Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου

Αφιερώματα
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 5lt

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food – Ποικιλία Κολοβή 5lt

Nissos Greek Food

Το Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου - Ποικιλία Κολοβή 5lt ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα και τα ιδιαίτερα…

Γραβιέρα Τσίλιγκο Πικάντικη Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Με την αψάδα που της προσδίδουν οι 6 μήνες ωρίμανσης να συμπληρώνει την πλούσια, ελαφρώς αλμυρή της γεύση, η Γραβιέρα…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι έχει ελαφριά, πλούσια, φρουτώδη γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/Χρήση:…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    1 Φεβρουαρίου-12:00 μμ - 4 Φεβρουαρίου-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader