Απίθανα φθινοπωρινά κέικ

Απίθανα φθινοπωρινά κέικ

Το πρώτο ζεστό τσάι στον καναπέ συνοδεύεται από τα πιο αρωματικά και απίθανα φθινοπωρινά κέικ.

Ένα ιδιαίτερο αλλά και νόστιμο κέικ είναι αυτό με το μήλο και τις σταφίδες Greek-Gourmet.gr

Ένα ιδιαίτερο αλλά και νόστιμο κέικ είναι αυτό με το μήλο και τις σταφίδες

Με μήλα και σταφίδες
Υλικά (Για μία φόρμα 23 εκ.) 
4 μήλα καθαρισμένα
70 γρ. σταφίδες
50 γρ. καρύδια
170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 αβγά
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. γιαούρτι πλήρες
αλάτι

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη και αλέθουμε τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια. Χτυπάμε τα αβγά να αφρατέψουν για 2΄και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το βούτυρο και τελευταίο το γιαούρτι.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με την κανέλα και ελάχιστο αλάτι στο μείγμα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Τελευταία προσθέτουμε σταδιακά τα καρύδια, τις σταφίδες και τα μήλα.  Ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για περίπου 40΄.

Καροτοκέικ Greek-Gourmet.gr

Καροτοκέικ

Καροτοκέικ
Υλικά (Για μία φόρμα 23 εκ.) 
250 γρ. καρότο τριμμένο
280 γρ. ζάχαρη καστανή
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 αβγά
1 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
½ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
αλάτι
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Τρίβουμε το καρότο σε λεπτό τρίφτη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά για 2΄και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρότα συνεχίζοντας το χτύπημα. Αδειάζουμε με σπάτουλα το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50΄.

Κέικ με κυδώνια Greek-Gourmet.gr

Κέικ με κυδώνια

Κέικ με κυδώνια
Υλικά (Για μία φόρμα 23 εκ.) 
150 γρ. κυδώνι
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά
180 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράζει. Κόβουμε το κυδώνι σε χοντρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε αυτήν για περίπου 10΄ να μαλακώσει.  Στραγγίζουμε τα κομμάτια του κυδωνιού και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλάτι και το αναμειγνύουμε με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 2΄. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το βούτυρο και το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύοντας με μία σπάτουλα προσθέτουμε τελευταίο το κυδώνι. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου μία ώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όλα όσα έγιναν στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Άρθρα , Αφιερώματα
Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά, σπανάκι και αλάτι.…

Δάφνη - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 20γρ.

Δάφνη – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 20γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr. διακρίνεται για το εξαιρετικό του άρωμα,…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό συνδυάζεται υπέροχα με τυριά, χοιρινό ή παϊδάκια. Υπέροχο με πάπια ή πιάτα πουλερικών. Εξαιρετικό…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Anuga: Taste the Future

    5 Οκτωβρίου - 9 Οκτωβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader