Απίθανα φθινοπωρινά κέικ

Απίθανα φθινοπωρινά κέικ

Το πρώτο ζεστό τσάι στον καναπέ συνοδεύεται από τα πιο αρωματικά και απίθανα φθινοπωρινά κέικ.

Ένα ιδιαίτερο αλλά και νόστιμο κέικ είναι αυτό με το μήλο και τις σταφίδες Greek-Gourmet.gr

Ένα ιδιαίτερο αλλά και νόστιμο κέικ είναι αυτό με το μήλο και τις σταφίδες

Με μήλα και σταφίδες
Υλικά (Για μία φόρμα 23 εκ.) 
4 μήλα καθαρισμένα
70 γρ. σταφίδες
50 γρ. καρύδια
170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 αβγά
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. γιαούρτι πλήρες
αλάτι

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα σε χοντρό τρίφτη και αλέθουμε τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια. Χτυπάμε τα αβγά να αφρατέψουν για 2΄και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, το βούτυρο και τελευταίο το γιαούρτι.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με την κανέλα και ελάχιστο αλάτι στο μείγμα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Τελευταία προσθέτουμε σταδιακά τα καρύδια, τις σταφίδες και τα μήλα.  Ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ψήνουμε στον αέρα στους 180°C για περίπου 40΄.

Καροτοκέικ Greek-Gourmet.gr

Καροτοκέικ

Καροτοκέικ
Υλικά (Για μία φόρμα 23 εκ.) 
250 γρ. καρότο τριμμένο
280 γρ. ζάχαρη καστανή
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 αβγά
1 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη
½ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
αλάτι
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Τρίβουμε το καρότο σε λεπτό τρίφτη. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά για 2΄και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρότα συνεχίζοντας το χτύπημα. Αδειάζουμε με σπάτουλα το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50΄.

Κέικ με κυδώνια Greek-Gourmet.gr

Κέικ με κυδώνια

Κέικ με κυδώνια
Υλικά (Για μία φόρμα 23 εκ.) 
150 γρ. κυδώνι
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά
180 γρ. καστανή ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράζει. Κόβουμε το κυδώνι σε χοντρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε αυτήν για περίπου 10΄ να μαλακώσει.  Στραγγίζουμε τα κομμάτια του κυδωνιού και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλάτι και το αναμειγνύουμε με τα μπαχαρικά και το αλάτι. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 2΄. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το βούτυρο και το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύοντας με μία σπάτουλα προσθέτουμε τελευταίο το κυδώνι. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου μία ώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Μπούκοβο 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Μπούκοβο 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Μπούκοβο 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις με…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό συνδυάζεται εξαιρετικά με πιάτα θαλασσινών, ενώ είναι ιδανικό για σαλάτες και για ελαφρώς μαριναρισμένα κρέατα…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό είναι γλυκό και σιροπιαστό  με ένα χαμηλό επίπεδο οξύτητας. Συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader