Απενοχοποίηση λιπαρών και υδατανθράκων;

Απενοχοποίηση λιπαρών και υδατανθράκων;

Νέα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας στη Βαρκελώνη θέτουν βασικά ερωτηματικά για την ευθύνη των λιπαρών και υδατανθράκων στην καρδιακή θνησιμότητα.

Τα νέα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προέρχονται από την μελέτη Prospective Urban-Rural Epidemiology (PURE) η οποία πραγματοποιήθηκε σε 18 χώρες με τη συμμετοχή 135.335 ατόμων ηλικίας 35-70 ετών. Τα άτομα που συμμετείχαν προέρχονταν από χώρες της Αφρικής, των ΗΠΑ, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και την Κίνα. Το πόρισμα της μελέτης δείχνει πως η αυξημένη κατανάλωση υδατανθράκων σχετίζεται με αυξημένη θνησιμότητα και μη καρδιαγγειακή θνησιμότητα από την άλλη πλευρά όμως τα πολλά λιπαρά συνδέονται με μικρότερο κίνδυνο.

Ποιος είναι τελικά ο ρόλος των λιπαρών και υδατανθράκων στην καρδιακή θνησιμότητα; Greek-Gourmet.gr

Ποιος είναι τελικά ο ρόλος των λιπαρών και υδατανθράκων στην καρδιακή θνησιμότητα;

Ο βασικός προβληματισμός που εγείρεται από το πόρισμα της μελέτης αποτυπώνεται στη θέση που εξέφρασε η Δρ. Μαχσίντ Νέχγκαν «Τα ευρήματα της PURE δεν επιβεβαιώνουν την ισχύουσα οδηγία για περιορισμό των λιπαρών σε λιγότερο από το 30% της ενεργειακής μας πρόσληψης και τον κορεσμένων σε κάτω από το 10%, αφού ο περιορισμός αυτό δεν συντελεί σε βελτίωση της υγείας. Αντιθέτως, ο περιορισμός των υδατανθράκων μπορεί να έχει οφέλη σημαντικά υγείας». Ενδεχομένως λοιπόν να έχει έρθει η ώρα να μεταβληθούν οι κατευθυντήριες οδηγίες που ισχύουν παγκοσμίως για τη διατροφή.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Αφιερώματα

Μικρά μυστικά διατροφής για να δροσίσετε τον οργανισμό σας

Αφιερώματα
Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Αφιερώματα
Τηνιακοί Αμπελώνες T-OINOS: από τους μονόλιθους… στην παραγωγή γεύσεων και αρωμάτων!

Τηνιακοί Αμπελώνες T-OINOS: από τους μονόλιθους… στην παραγωγή γεύσεων και αρωμάτων!

Αφιερώματα , Ποτά

Το φακόρυζο… σύμμαχος ενάντια στο σάκχαρο

Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Υδνον

Το Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η…

Κεφαλοτύρι Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Κεφαλοτύρι Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Κεφαλοτύρι Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι σκληρό, αλμυρό και πικάντικο τυρί φτιαγμένο από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Καταναλώνεται όπως…

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της μαύρης ελιάς (θρούμπας), που αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία της Μονής, γίνεται τον β. Η ελιά πρέπει να…

Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως αλεύρι, ελαιόλαδο και αλάτι.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 83η ΔΕΘ HELEXPO 2018

    8 Σεπτεμβρίου-10:00 πμ - 16 Σεπτεμβρίου-10:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader