Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα διαφορετικό από τα άλλα

Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Κέντρο επιμόρφωσης και γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εξακολουθεί να προσφέρει τα μέγιστα σε όσους την επιλέγουν για την εξέλιξή τους.

Μόλις πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε το Αγροτικό Φεστιβάλ «Μέρα Μαγιού» στους χώρους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις δράσεις του Ιδρύματος, να επισκεφθούμε τους χώρους διδασκαλίας, να παρακολουθήσουμε ψυχαγωγικά και πολιτιστικά δρώμενα αλλά και να εξοικειωθούμε με νέους όρους όπως είναι η ενυδρειοπονία ή το χαβιάρι από φρούτα. Όροι οι οποίοι τώρα μπορεί να μας φαντάζουν ελαφρώς εξωγήινοι έτσι όμως φάνταζαν και η παστερίωση του γάλακτος ή η τεχνολογία των τσιμεντόλιθων όταν πρωτοεισήχθησαν από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο λεξιλόγιό μας!

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Greek-Gourmet.gr

Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Ιστορία

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ιδρύθηκε στα προάστια της Θεσσαλονίκης το 1904 από τον δρ. Τζον Χένρι Χάουζ και τη γυναίκα του Σούζαν Άντελαϊν. Οι πρώτοι που φοίτησαν σε αυτήν ήταν αγόρια τα οποία είχαν μείνει ορφανά κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων που ακολούθησαν την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σκοπός της ήταν να προσφέρει στους σπουδαστές της όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μπορέσουν να έχουν μία επιτυχημένη πορεία στη γεωργία και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας. Η βασικότερη θέση του ιδρυτή της ήταν η πίστη «στην εκπαίδευση όλου του ατόμου: στο μυαλό στα χέρια και στη ψυχή», και αυτή η θέση ακολουθείται έως σήμερα.

Έχοντας περάσει δύο Βαλκανικούς πολέμους, Παγκόσμιους Πολέμους και τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών και προσφύγων από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της χάρη στις ταπεινές δωρεές κεφαλαίου και εξοπλισμού από ένα μικρό κύκλο υποστηρικτών στις Η.Π.Α. και στην επιτυχημένη διοίκηση.

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Greek-Gourmet.gr

Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Τμήματα

Στα 113 χρόνια που ακολούθησαν την ίδρυσή της η Αμερικανική Γεωργική Σχολή αναπτύχθηκε, εξελίχθηκε και επεκτάθηκε κρατώντας πάντα τις βασικές της αρχές και τον γεωργικό προσανατολισμό της. Αυτή τη στιγμή διαθέτει νηπιαγωγείο, δημοτικό, γενικό και επαγγελματικό λύκειο, κολέγιο (Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences), ενώ υπάρχει ο προγραμματισμός από τον Σεπτέμβριο του 2017 να ξεκινήσει η λειτουργία και μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Πέρα όμως από τα εν λόγω στάδια εκπαίδευσης, συγχρονισμένη με τις αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής, λειτουργεί Κέντρο Διά Βίου Μάθησης όπου οι ενήλικες εκπαιδεύονται σε θέματα γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, επιχειρηματικότητας, πολιτισμού, περιβαλλοντικής προστασίας και νέων τεχνολογιών.

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Greek-Gourmet.gr

Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Η Σχολή λειτουργεί παράλληλα και ως οικοτροφείο για τους μαθητές οι οποίοι προέρχονται από περιοχές εκτός της Θεσσαλονίκης. Ο κάθε μαθητής έχει το δικό του χώρο όπως αντίστοιχα και η κάθε τάξη έχει το δικό της χωράφι και τα δικά της ζώα η φροντίδα και η καθαριότητα των οποίων είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο πλαίσιο της λειτουργίας της παράγει προϊόντα όπως είναι οι γαλοπούλες, το γάλα, ο οίνος και τα αβγά και τα έσοδα που προκύπτουν από τις πωλήσεις τους χρησιμοποιούνται για τα προγράμματα σπουδών. Νέες τεχνικές αναπτύσσονται εντός της ακόμα και από παιδιά που είναι μόλις 16 ετών αποσπώντας συχνά βραβεία επιχειρηματικότητας.

Η φοίτηση ωστόσο στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή δεν είναι μόνο μαθήματα και πρακτική άσκηση. Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μία πληθώρα εναλλακτικών δραστηριοτήτων όπως είναι το θέατρο, ο χορός, η ξυλογλυπτική, η κεραμική κ.α. Με την κάθε της δραστηριότητα η Αμερικανική Γεωργική Σχολή προσαρμόζει τη γεωργική εκπαίδευση στις σύγχρονες ανάγκες παραμένοντας πιστή στις αρχές της και ενισχύοντας κάθε φιλανθρωπική δράση.

Περισσότερες πληροφορίες
Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Μαρίνου Αντύπα 54, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310-492700
Site: http://www.afs.edu.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Green Μάνη: Μανιάτικη κουζίνα στο σπίτι μας

Green Μάνη: Μανιάτικη κουζίνα στο σπίτι μας

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Olive’s Earth: Αγάπη για την ελιά και τα προϊόντα της

Olive’s Earth: Αγάπη για την ελιά και τα προϊόντα της

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Καρδίτσα: Η ατέλειωτη κοιλάδα της Θεσσαλίας

Καρδίτσα: Η ατέλειωτη κοιλάδα της Θεσσαλίας

Οδοιπορικό
Το σάκε, η παράδοση της Ιαπωνίας σε ένα ποτό

Το σάκε, η παράδοση της Ιαπωνίας σε ένα ποτό

Αφιερώματα , Ποτά
Family Jar: Παραδοσιακές μαρμελάδες και όχι μόνο

Family Jar: Παραδοσιακές μαρμελάδες και όχι μόνο

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Με μεράκι, επιμονή και δίνοντας έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες, η Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα δημιούργησε τη βραβευμένη Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα. Παράγεται…

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι δίνει μια νέα διάσταση στο πρωινό. Από φρέσκα ζουμερά πορτοκάλια από το Κτήμα Citrus, η…

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι, κάστανο & κανέλα

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι, κάστανο & κανέλα

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι, κάστανο & κανέλα είναι βέβαιο ότι θα δώσει άλλο νόημα στο πρωινό σας. Η…

Δάφνη - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 20γρ.

Δάφνη – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 20γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI’96

    28 Μαρτίου
  2. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader