Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα διαφορετικό από τα άλλα

Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Κέντρο επιμόρφωσης και γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εξακολουθεί να προσφέρει τα μέγιστα σε όσους την επιλέγουν για την εξέλιξή τους.

Μόλις πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε το Αγροτικό Φεστιβάλ «Μέρα Μαγιού» στους χώρους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις δράσεις του Ιδρύματος, να επισκεφθούμε τους χώρους διδασκαλίας, να παρακολουθήσουμε ψυχαγωγικά και πολιτιστικά δρώμενα αλλά και να εξοικειωθούμε με νέους όρους όπως είναι η ενυδρειοπονία ή το χαβιάρι από φρούτα. Όροι οι οποίοι τώρα μπορεί να μας φαντάζουν ελαφρώς εξωγήινοι έτσι όμως φάνταζαν και η παστερίωση του γάλακτος ή η τεχνολογία των τσιμεντόλιθων όταν πρωτοεισήχθησαν από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο λεξιλόγιό μας!

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Greek-Gourmet.gr

Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Ιστορία

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή ιδρύθηκε στα προάστια της Θεσσαλονίκης το 1904 από τον δρ. Τζον Χένρι Χάουζ και τη γυναίκα του Σούζαν Άντελαϊν. Οι πρώτοι που φοίτησαν σε αυτήν ήταν αγόρια τα οποία είχαν μείνει ορφανά κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων που ακολούθησαν την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Σκοπός της ήταν να προσφέρει στους σπουδαστές της όλα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να μπορέσουν να έχουν μία επιτυχημένη πορεία στη γεωργία και να συμβάλουν στην ανάπτυξη της χώρας. Η βασικότερη θέση του ιδρυτή της ήταν η πίστη «στην εκπαίδευση όλου του ατόμου: στο μυαλό στα χέρια και στη ψυχή», και αυτή η θέση ακολουθείται έως σήμερα.

Έχοντας περάσει δύο Βαλκανικούς πολέμους, Παγκόσμιους Πολέμους και τις μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών και προσφύγων από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της χάρη στις ταπεινές δωρεές κεφαλαίου και εξοπλισμού από ένα μικρό κύκλο υποστηρικτών στις Η.Π.Α. και στην επιτυχημένη διοίκηση.

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Greek-Gourmet.gr

Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Τμήματα

Στα 113 χρόνια που ακολούθησαν την ίδρυσή της η Αμερικανική Γεωργική Σχολή αναπτύχθηκε, εξελίχθηκε και επεκτάθηκε κρατώντας πάντα τις βασικές της αρχές και τον γεωργικό προσανατολισμό της. Αυτή τη στιγμή διαθέτει νηπιαγωγείο, δημοτικό, γενικό και επαγγελματικό λύκειο, κολέγιο (Perrotis College of Agriculture, Environment and Life Sciences), ενώ υπάρχει ο προγραμματισμός από τον Σεπτέμβριο του 2017 να ξεκινήσει η λειτουργία και μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Πέρα όμως από τα εν λόγω στάδια εκπαίδευσης, συγχρονισμένη με τις αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής, λειτουργεί Κέντρο Διά Βίου Μάθησης όπου οι ενήλικες εκπαιδεύονται σε θέματα γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, επιχειρηματικότητας, πολιτισμού, περιβαλλοντικής προστασίας και νέων τεχνολογιών.

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Greek-Gourmet.gr

Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Η Σχολή λειτουργεί παράλληλα και ως οικοτροφείο για τους μαθητές οι οποίοι προέρχονται από περιοχές εκτός της Θεσσαλονίκης. Ο κάθε μαθητής έχει το δικό του χώρο όπως αντίστοιχα και η κάθε τάξη έχει το δικό της χωράφι και τα δικά της ζώα η φροντίδα και η καθαριότητα των οποίων είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη. Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο πλαίσιο της λειτουργίας της παράγει προϊόντα όπως είναι οι γαλοπούλες, το γάλα, ο οίνος και τα αβγά και τα έσοδα που προκύπτουν από τις πωλήσεις τους χρησιμοποιούνται για τα προγράμματα σπουδών. Νέες τεχνικές αναπτύσσονται εντός της ακόμα και από παιδιά που είναι μόλις 16 ετών αποσπώντας συχνά βραβεία επιχειρηματικότητας.

Η φοίτηση ωστόσο στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή δεν είναι μόνο μαθήματα και πρακτική άσκηση. Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μία πληθώρα εναλλακτικών δραστηριοτήτων όπως είναι το θέατρο, ο χορός, η ξυλογλυπτική, η κεραμική κ.α. Με την κάθε της δραστηριότητα η Αμερικανική Γεωργική Σχολή προσαρμόζει τη γεωργική εκπαίδευση στις σύγχρονες ανάγκες παραμένοντας πιστή στις αρχές της και ενισχύοντας κάθε φιλανθρωπική δράση.

Περισσότερες πληροφορίες
Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Μαρίνου Αντύπα 54, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310-492700
Site: http://www.afs.edu.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

Ποτό και τσιγάρο προκαλούν πρόωρη γήρανση

Έρευνα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με φράουλα

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με φράουλα

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με φράουλα είναι τέλειο για dressings σε σαλάτες ή πάνω από ώριμα κατσικίσια τυριά. Υπέροχο να…

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε το άλλειμα Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, πατατοσαλάτα αλλά και ψάρια!

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Είναι η μυζήθρα ή αλλιώς ανθότυρος φρέσκος, ένα από τα παραδοσιακά τυριά της Ελλάδας και θα μπορούσε να πει κανείς…

Μαρμελάδα CITRUS με καρπούζι, ροδάκινο & πικραμύγδαλο

Μαρμελάδα CITRUS με καρπούζι, ροδάκινο & πικραμύγδαλο

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS με καρπούζι, ροδάκινο και άρωμα πικραμύγδαλου φέρνει το άρωμα του καλοκαιριού στο πρωινό σας. Ένας πρωτότυπος…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

 1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

  26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
 2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

  26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
 3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

  1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
 4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

  23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader