Aliento: μια νότα Ιαπωνίας στην καρδιά της Αθήνας

Aliento By Stamatis Tsilias

Στον εντυπωσιακό εξωτερικό χώρο του Εν Πλω, ο καταξιωμένος σεφ Σταμάτης Τσίλιας δημιούργησε σε δικό του concept, το Aliento. Ένα εστιατόριο Ιαπωνικής κουζίνας που σε ταξιδεύει.

Ένα εστιατόριο μέσα στο εστιατόριο! Εκεί βρίσκεται το Aliento, το νέο εστιατόριο του σεφ Σταμάτη Τσίλια, το οποίο αποτελεί το νέο σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να γευτούν την ιαπωνική γαστρονομία και να ταξιδέψουν νοερά και γευστικά σε μακρινούς πολιτισμούς.
Ο καταξιωμένος σεφ Σταμάτης Τσίλιας, ο οποίος επιμελείται την κουζίνα του εστιατόριου «Εν Πλω» στην Βουλιαγμένη, δημιούργησε ένα μοναδικό εστιατόριο μέσα στο εστιατόριο. Στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου Εν Πλω- το οποίο προάγει την ελληνική κουζίνα- εκεί που μέχρι πριν λίγο καιρό βρισκόταν το εξωτερικό μπαρ, ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας δημιούργησε το «Aliento», ένα εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας.
Στα Ισπανικά aliento σημαίνει ανάσα κι αυτό ακριβώς ήθελε να προσφέρει ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας δημιουργώντας το Aliento. Μια ανάσα σε όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να γευτούν μοναδικές γαστρονομικές συνταγές. Ο εξωτερικός χώρος του Εν Πλω έχει μετατραπεί σε ένα αυτόνομο εστιατόριο με δίκη του διακόσμηση και ξεχωριστό μοναδικό ύφος, το οποίο και έχει επιμεληθεί σε κάθε του λεπτομέρεια ο ίδιος ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας. Από το decor, το μενού, τα σκεύη, μέχρι και τα ιαπωνικά ενδύματα του προσωπικού, όλο το concept είναι ένα δικό του δημιούργημα, και όπως φαίνεται ο σεφ Σταμάτης Τσίλιας κέρδισε το στοίχημα καθώς δεν είναι τυχαίες οι μέχρι τώρα διθυραμβικές κριτικές τις οποίες έχει αποσπάσει για το Aliento.
Ο ίδιος έχει δημιουργήσει ένα μενού Ιαπωνικής κουζίνας με επιρροές από Βολιβία, Ισπανία και Περού. Ο τόνος με tartare φράουλας και σάλτσα ponzu από ξινόμαυρο Χρυσοχόου και το Ceviche Λαβράκι είναι κάποια από τα πιο δυνατά πιάτα στον κατάλογο του εστιατορίου. Ο επισκέπτης του Aliento θα βρει, επίσης, το γνωστό ιαπωνικό ποτό σάκε, αλλά και το signature cocktail «Aliento» με gin lime και πράσινο τσάι matcha- παραδοσιακό ιαπωνικό τσάι- με το οποίο μπορεί να συνοδεύσει το δείπνο του. Αν θέλετε κι εσείς να γευτείτε την γαστρονομική εμπειρία της Ιαπωνίας και να κάνετε ένα ταξίδι μέχρι τον μαγευτικό πολιτισμό της, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το εστιατόριο Aliento, στον εξωτερικό χώρο του Εν Πλω.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό
Nomikos Estate

Nomikos Estate: όλη η ιστορία του νησιού μέσα σε ένα βαζάκι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Όσα έγιναν στο 3ο Burger Fest Αθήνα 2018

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ

Βυσσινάδα σπιτική και δροσιστική

Συνταγές

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού είναι θαυμάσιο σε σαλάτες, χόρτα βραστά, ψάρια ή κρέατα, όπως επίσης και στη ζαχαροπλαστική…

Κεφαλοτύρι Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Κεφαλοτύρι Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Κεφαλοτύρι Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι σκληρό, αλμυρό και πικάντικο τυρί φτιαγμένο από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Καταναλώνεται όπως…

Λαζάνια Τήνου με βασιλικό Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με βασιλικό Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με βασιλικό Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά, βασιλικός και…

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια Χρυσάφη 800gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader