Ακτινίδιο: Ένα φρούτο εξαιρετικά κερδοφόρο

Ακτινίδιο: Ένα φρούτο εξαιρετικά κερδοφόρο για τον παραγωγό και την εθνική οικονομία

Με κυρίαρχα θέματα την ποιοτική παραγωγή και τις εξαγωγές του ακτινιδίου όσο και την αντιμετώπιση της παράνομης πρώιμης κοπής ακτινιδίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης με εκπροσώπους Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλλιεργητών ακτινιδίου. Μήπως το Ακτινίδιο είναι πιο κερδοφόρο απ’ ότι πιστεύαμε;

Η ευδοκίμηση και η ποιοτική παραγωγή όσον αφορά το Ακτινίδιο στην Ελλάδα, όπως επίσης η άμεση αντιμετώπιση της παράνομης πρώιμης κοπής ακτινιδίου και η διακίνησή του σε συνθήκες που υποβαθμίζουν την ποιότητα του φρούτου ήταν τα κυρίαρχα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκο Μπόλαρη και των εκπροσώπων Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλλιεργητών ακτινιδίου από τους νομούς Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας, Λάρισας και Άρτας.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των Συνεταιρισμών Παραγωγών Ακτινιδίου έθεσαν τα ζητήματα της παράνομης πρώιμης συλλογής των ακτινιδίων, της παράνομης και χωρίς τυποποίηση εμπορίας και εξαγωγής των ακτινιδίων του ελέγχου της παράνομης εξαγωγικής διαδικασίας στις πύλες εξόδου όπως η Πάτρα, η Ηγουμενίτσα και ο Προμαχώνας.

Ακτινίδιο: Ένα φρούτο εξαιρετικά κερδοφόρο για τον παραγωγό και την εθνική οικονομία Greek-Gourmet.gr

Ακτινίδιο: Η ποιοτική παραγωγή και οι εξαγωγές του ακτινιδίου αποτέλεσαν τα κυρίαρχα θέματα της συνάντησης.

Η διαχείριση της παραγωγής όσον αφορά το Ακτινίδιο επιβάλλεται να γίνει άμεσα αν αναλογιστεί κανείς ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως στην καλλιέργεια ακτινιδίου μετά την Νέα Ζηλανδία και την Ιταλία. Πρόκειται για ένα φρούτο εξαιρετικά κερδοφόρου για τον παραγωγό και την Εθνική Οικονομία και θα πρέπει να εξαλειφθούν άμεσα τα φαινόμενα της παράνομης εξαγωγής χύμα ακτινιδίων και της διακίνησης παράνομα πρώιμα κομμένων ακτινιδίων που ζημιώνουν τον παραγωγό και δυσφημίζουν την διεθνή αγορά, την εξαιρετική ποιότητα του ελληνικού ακτινιδίου.

Επιπλέον, ο Αναπληρωτής Υπουργός στη συνάντηση του με τους Παραγωγούς και τους Εξαγωγείς Ακτινιδίου, υπογράμμισε την κατεπείγουσα προτεραιότητα για την ίδρυση και λειτουργία Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής και Εθνικής Νομοθεσίας. Αναφέρθηκε στην εξαιρετική δυνατότητα στήριξης των συλλογικών προσπαθειών μέσω του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, για τις ομάδες Παραγωγών και την καθετοποιημένη δράση τους, ενώ επισήμανε ότι το ΥΠΑΑΤ κινείται για την υπογραφή συμφωνιών για τις φυτουγειονομικές προϋποθέσεις εξαγωγής των ακτινιδίων σε χώρες που είναι μεγάλες αγορές, όπως η Κορέα.

Τέλος, συζητήθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας σύγχρονων ψυκτικών εγκαταστάσεων για την αποθήκευση του ακτινιδίου, η αλλαγή της εγκυκλίου για τον τρόπο προσδιορισμού της ημερομηνίας έναρξης συγκομιδής, οι νέες ποικιλίες όσον αφορά το Ακτινίδιο και η διαχείρισή τους, ο επαπειλούμενος κίνδυνος προσβολής των φυτειών όπως επίσης και η αναγκαιότητα αυστηρής τήρησης φυτουγειονομικού πρωτοκόλλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Επικαιρότητα , Ποτά
Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Αφιερώματα
Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Επικαιρότητα , Ποτά
Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λαζάνια Τήνου με κόκκινη πιπεριά & πάπρικα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με κόκκινη πιπεριά & πάπρικα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με κόκκινη πιπεριά & πάπρικα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι,…

Γαλομυζήθρα - Ντακοτύρι Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Γαλομυζήθρα – Ντακοτύρι Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το ντακοτύρι λέγεται και πηχτόγαλο ή γαλομυζήθρα. Είναι μαλακό τυρί ωρίμανσης, αλοιφώδους υφής, με υπόξυνη ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα.…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό και Chia 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Κεφαλοτύρι γιτσικό (γίδινο) Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Κεφαλοτύρι γιτσικό (γίδινο) Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Κεφαλοτύρι γιτσικό (γίδινο) Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα τυρί εύπεπτο και ελαφρύ μπορεί να καταναλωθεί ως επιτραπέζιο, ως συνοδευτικό…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  2. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  3. Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

    7 Νοεμβρίου - 8 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food & Life στο Μόναχο

    29 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader