5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Γαστρονομικές εκπλήξεις στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα»

5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Γαστρονομικές εκπλήξεις στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα»

Ένα τετραήμερο γεμάτο γαστρονομικές εκπλήξεις και κορυφαίους σεφ επιφυλάσσει στους καλεσμένους της η ανατρεπτική κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» κατά τη διάρκεια της 5ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ ξεχωρίζει το «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου ο Λευτέρης Λαζάρου και καταξιωμένοι σεφ ετοιμάζουν εμπνευσμένες συνταγές, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα προϊόντα της χώρας μας. Εξαιρετικά σημαντική είναι η παρουσία του Πατέρα Επιφάνιου, Αρχιμάγειρα του Αγίου Όρους, ο οποίος θα μεταφέρει τις γεύσεις και τα αρώματα της Μοναστηριακής κουζίνας στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα». Ωστόσο, ιδιαίτερη νότα θα δώσει και η Αθηνά Γκαμπούρα, Executive Chef Vegan Cuisine του εστιατορίου «Η κουζίνα της μαμάς Άννας» από τα Σέρβια Κόζάνης, η οποία θα παρουσιάσει την Vegetarian Cuisine.

Αν θέλετε να μάθετε τι γεύση έχει η φιλοξενία, μην χάσετε το The Taste of Hospitality by HotelBrain, όπου τρεις σεφ της πολυβραβευμένης, ανεξάρτητης εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain και Χρυσού Χορηγού της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, θα παρουσιάσουν τρία πιάτα που συνδέονται με την απόλαυση της ξενοδοχειακής εμπειρίας.

Επιπλέον, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετέχει δυναμικά στην Έκθεση, καθώς εκτός από χορηγός και εκθέτης, οι άρτια εκπαιδευμένοι σπουδαστές του θα πλαισιώσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE». Εκεί θα βρίσκονται και οι κορυφαίοι chef και pastry chef και καταξιωμένοι συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Λευτέρης Λαζάρου, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Πάνος Ιωαννίδης και Διονύσης Αλέρτας για να δημιουργήσουν ειδικά για το κοινό της έκθεσης, εμπνευσμένες συνταγές με γεύση και άρωμα Ελλάδας.

Οι κορυφαίοι σεφ και καταξιωμένοι συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δημήτρης Σκαρμούτσος και Πάνος Ιωαννίδης Greek-Gourmet.gr

Οι κορυφαίοι σεφ και καταξιωμένοι συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δημήτρης Σκαρμούτσος και Πάνος Ιωαννίδης

Ξεχωριστή στιγμή στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ αποτελεί η παρουσία του άκρως δυναμικού Tinos Food Paths. Πρόκειται για μια συλλογική δράση κατοίκων και επαγγελματιών της Τήνου με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού αλλά και ευρύτερα του Αιγαίου.

Το Tinos Food Paths στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ  Greek-Gourmet.gr

Το Tinos Food Paths στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ωστόσο, από την 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ δεν θα μπορούσαν να μην έχουν τη δυναμική τους παρουσία οι Λέσχες Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Κρήτης, Πελοποννήσου, Κέρκυρας, Αττικής «Ακρόπολης» αλλά και η τιμώμενη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες μας ξεναγούν στις παραδοσιακές τους συνταγές μέσα από ζωντανή μαγειρική.

Αναμφίβολα, τα δικά του «μεθυστικά» vibes στην Κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» δίνει το «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE», όπου ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η έμπειρη ομάδα του δημιουργούν ανατρεπτικά cocktails με βάση τα εθνικά μας ποτά που συνοδεύουν εξαιρετικά με τα εκλεκτά πιάτα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα». Φυσικά για τους λάτρεις του οίνου, ο απόλυτος προορισμός είναι «Τα Κρασιά της Ελλάδας», μια μοναδική οινική συνάντηση, η οποία θα αναδείξει τόσο τα ελληνικά κρασιά όσο και το σημαντικό έργο των τοπικών οινοποιών.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα»https://goo.gl/qvGRPB 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Δυόσμο και σπόρους Chia 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Δυόσμο & Chia 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Δυόσμο & Chia 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε το άλλειμα Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, πατατοσαλάτα αλλά και ψάρια!

Τσάι του βουνού - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 20γρ.

Τσάι του βουνού – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 20γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π GREEK PONY FARM

Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π GREEK PONY FARM

Greek Pony Farm

To Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π GREEK PONY FARM έχει περιγραφεί από τους ειδικούς ως ένα ελαιόλαδο με πλούσια…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader