5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Γαστρονομικές εκπλήξεις στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα»

5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Γαστρονομικές εκπλήξεις στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα»

Ένα τετραήμερο γεμάτο γαστρονομικές εκπλήξεις και κορυφαίους σεφ επιφυλάσσει στους καλεσμένους της η ανατρεπτική κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» κατά τη διάρκεια της 5ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ ξεχωρίζει το «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου ο Λευτέρης Λαζάρου και καταξιωμένοι σεφ ετοιμάζουν εμπνευσμένες συνταγές, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα προϊόντα της χώρας μας. Εξαιρετικά σημαντική είναι η παρουσία του Πατέρα Επιφάνιου, Αρχιμάγειρα του Αγίου Όρους, ο οποίος θα μεταφέρει τις γεύσεις και τα αρώματα της Μοναστηριακής κουζίνας στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα». Ωστόσο, ιδιαίτερη νότα θα δώσει και η Αθηνά Γκαμπούρα, Executive Chef Vegan Cuisine του εστιατορίου «Η κουζίνα της μαμάς Άννας» από τα Σέρβια Κόζάνης, η οποία θα παρουσιάσει την Vegetarian Cuisine.

Αν θέλετε να μάθετε τι γεύση έχει η φιλοξενία, μην χάσετε το The Taste of Hospitality by HotelBrain, όπου τρεις σεφ της πολυβραβευμένης, ανεξάρτητης εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain και Χρυσού Χορηγού της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, θα παρουσιάσουν τρία πιάτα που συνδέονται με την απόλαυση της ξενοδοχειακής εμπειρίας.

Επιπλέον, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συμμετέχει δυναμικά στην Έκθεση, καθώς εκτός από χορηγός και εκθέτης, οι άρτια εκπαιδευμένοι σπουδαστές του θα πλαισιώσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» και «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE». Εκεί θα βρίσκονται και οι κορυφαίοι chef και pastry chef και καταξιωμένοι συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Λευτέρης Λαζάρου, Δημήτρης Σκαρμούτσος, Πάνος Ιωαννίδης και Διονύσης Αλέρτας για να δημιουργήσουν ειδικά για το κοινό της έκθεσης, εμπνευσμένες συνταγές με γεύση και άρωμα Ελλάδας.

Οι κορυφαίοι σεφ και καταξιωμένοι συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δημήτρης Σκαρμούτσος και Πάνος Ιωαννίδης Greek-Gourmet.gr

Οι κορυφαίοι σεφ και καταξιωμένοι συνεργάτες του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Δημήτρης Σκαρμούτσος και Πάνος Ιωαννίδης

Ξεχωριστή στιγμή στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ αποτελεί η παρουσία του άκρως δυναμικού Tinos Food Paths. Πρόκειται για μια συλλογική δράση κατοίκων και επαγγελματιών της Τήνου με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού αλλά και ευρύτερα του Αιγαίου.

Το Tinos Food Paths στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ  Greek-Gourmet.gr

Το Tinos Food Paths στο «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ωστόσο, από την 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ δεν θα μπορούσαν να μην έχουν τη δυναμική τους παρουσία οι Λέσχες Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Κρήτης, Πελοποννήσου, Κέρκυρας, Αττικής «Ακρόπολης» αλλά και η τιμώμενη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι οποίες μας ξεναγούν στις παραδοσιακές τους συνταγές μέσα από ζωντανή μαγειρική.

Αναμφίβολα, τα δικά του «μεθυστικά» vibes στην Κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» δίνει το «Πίνουμε Ελλάδα – DRINK MEZZE», όπου ο ταλαντούχος bartender Κώστας Μπάσης και η έμπειρη ομάδα του δημιουργούν ανατρεπτικά cocktails με βάση τα εθνικά μας ποτά που συνοδεύουν εξαιρετικά με τα εκλεκτά πιάτα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα». Φυσικά για τους λάτρεις του οίνου, ο απόλυτος προορισμός είναι «Τα Κρασιά της Ελλάδας», μια μοναδική οινική συνάντηση, η οποία θα αναδείξει τόσο τα ελληνικά κρασιά όσο και το σημαντικό έργο των τοπικών οινοποιών.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα»https://goo.gl/qvGRPB 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Spa water: Μικρά μυστικά αποτοξίνωσης με νερό

Spa water: Μικρά μυστικά αποτοξίνωσης με νερό

Συνταγές
Παξοί: Το νησί του έρωτα που θα σας συναρπάσει

Παξοί: Το νησί του έρωτα που θα σας συναρπάσει

Οδοιπορικό
Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Αφιερώματα

Μικρά μυστικά διατροφής για να δροσίσετε τον οργανισμό σας

Αφιερώματα
Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Αθόγαλο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Αθόγαλο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Αθόγαλο ή κρέμα γάλακτος από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι το προϊόν που προέρχεται από την μερική ή ολική αποκορύφωση…

Κρέμα Λευκής Τρούφας ϋδνον 90gr

Κρέμα Λευκής Τρούφας ϋδνον 90gr

Υδνον

Η Κρέμα Λευκής Τρούφας ϋδνον 90gr  συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η τρούφα, την σπινθηροβόλα νοστιμιά…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση θυμαριού

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση θυμαριού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση θυμαριού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βραστές σαλάτες ή μπορεί επίσης χρησιμοποιηθεί ως βάση για βινεγκρέτ.…

Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως αλεύρι, ελαιόλαδο και αλάτι.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 83η ΔΕΘ HELEXPO 2018

    8 Σεπτεμβρίου-10:00 πμ - 16 Σεπτεμβρίου-10:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader