5 Vegan καλοκαιρινές σαλάτες

5 Vegan καλοκαιρινές σαλάτες

Καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει απολαυστικές σαλάτες χωρίς πολλά λιπαρά με άφθονα λαχανικά στους πιο vegan συνδυασμούς.

Σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι

Σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι
Υλικά (για 2 άτομα)
2 φλτζ. βρασμένα ρεβίθια ή κονσέρβα
1 μεγάλο αγγούρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
3 κ.σ. φύλλα δυόσμου
2 φλτζ. σέλερι

Ντρέσινγκ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι
Καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε το αγγούρι (καλά πλυμένο) με τη φλούδα και το σέλερι. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄προτού σερβίρουμε για να γίνουν εντονότερα τα αρώματα.

Σαλάτα με μπρόκολο και μανταρίνι Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με μπρόκολο και μανταρίνι

Σαλάτα με μπρόκολο και μανταρίνι
Υλικά (για 2 άτομα)
4 φλτζ. φουντίτσες μπρόκολο
1 φλτζ. τριμμένο λάχανο
3 μανταρίνια κλημεντίνες καθαρισμένα

Ντρέσινγκ
4 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Χυμό από 1 λάιμ
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. σάλτσα Ταμάρι
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
½ κ.γ. κουρκουμά
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μπρόκολα τόσο όσο να κρατάνε λίγο στο δόντι, περίπου 5΄. Τρίβουμε το λάχανο πολύ ψιλό, το αλατίζουμε και το πιέζουμε να βγάλει τα υγρά του. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της σαλάτας. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Καλοκαιρινή πανδαισία Greek-Gourmet.gr

Καλοκαιρινή πανδαισία

Καλοκαιρινή πανδαισία
Υλικά (για 2 άτομα)
3 φλτζ. σπανάκι baby
1 μεσαίο αγγούρι χωρίς τα σπόρια
½ νεκταρίνι
½ αβοκάντο
4 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
2 κ.σ. ηλιόσποροι
1 φλτζ. φράουλες
1 φλτζ. μύρτιλλα

Ντρέσινγκ
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. φύλλα δυόσμου
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε τα φρούτα εκτός από τα μύρτιλλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ με το σπανάκι. Προσθέτουμε τους ηλιόσπορους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι

Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι
Υλικά (για 2 άτομα)
2 φλτζ. καλαμπόκι (κοσνέρβα)
1 φλτζ. ρεβίθια βρασμένα
2 φλτζ. μαύρα φασόλια βρασμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
2 κ.σ. φύλλα φρέσκια ρίγανη
Ανθό αλατιού
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ντρέσινγκ
Φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού αναλόγως με την οξύτητα που θέλουμε να έχει η σαλάτα.

 

Σαλάτα με κέιλ και καρύδα Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με κέιλ και καρύδα

Σαλάτα με κέιλ και καρύδα
Υλικά (για 2 άτομα)
5 φλτζ. χοντροκομμένο κέιλ
1 κ.γ. σουσαμέλαιο
½ φλτζ. φρέσκια καρύδα κομμένη σε κομμάτια
2 μανταρίνια κλημεντίνες
2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο

Ντρέσινγκ
1 κ.γ. σουσαμέλαιο
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μηλόξυδο

Εκτέλεση
Στρώνουμε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα. Απλώνουμε επάνω της το μισό κέιλ και ραντίζουμε με το σουσαμέλαιο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 150 °C για 15’ έως ότου να γίνει τραγανό. Αντίστοιχα καβουρδίζουμε την καρύδα στο φούρνο για 8’ περίπου. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύοντας προσθέτουμε ένα ένα τα φρέσκα υλικά. Προσθέτουμε και τα ψημένα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το αυθεντικό ρακόμελο

Το αυθεντικό ρακόμελο

Ποτά , Συνταγές
Σωστή διατροφή η καλύτερη άμυνα του οργανισμού

Σωστή διατροφή η καλύτερη άμυνα του οργανισμού

Έρευνα
Βότκα… το κρυστάλλινο νερό

Βότκα… το κρυστάλλινο νερό

Ποτά
Εύκολα κεκάκια Madeleine

Εύκολα κεκάκια Madeleine

Συνταγές
Καρπενήσι: ορεινό και ένδοξο

Καρπενήσι: ορεινό και ένδοξο

Οδοιπορικό

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού έχει ελαφριά, πλούσια, φρουτώδης γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/…

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με Δαμάσκηνο 250ml

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με Δαμάσκηνο 250ml

Green & Blu

Το Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα αρωματισμένο με Δαμάσκηνο 250ml μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τις σαλάτες και τα φαγητά…

Δάφνη - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 20γρ.

Δάφνη – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 20γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto συνδυάζεται εξαιρετικά με ζυμαρικά, κρεατικά και ψητά λαχανικά. 99,60% Ελαιόλαδο & 0,40% σιρόπι με…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Detrop Boutique 2018

    24 Φεβρουαρίου - 26 Φεβρουαρίου
  2. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader