5 Vegan καλοκαιρινές σαλάτες

5 Vegan καλοκαιρινές σαλάτες

Καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει απολαυστικές σαλάτες χωρίς πολλά λιπαρά με άφθονα λαχανικά στους πιο vegan συνδυασμούς.

Σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι

Σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι
Υλικά (για 2 άτομα)
2 φλτζ. βρασμένα ρεβίθια ή κονσέρβα
1 μεγάλο αγγούρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
3 κ.σ. φύλλα δυόσμου
2 φλτζ. σέλερι

Ντρέσινγκ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι
Καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε το αγγούρι (καλά πλυμένο) με τη φλούδα και το σέλερι. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄προτού σερβίρουμε για να γίνουν εντονότερα τα αρώματα.

Σαλάτα με μπρόκολο και μανταρίνι Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με μπρόκολο και μανταρίνι

Σαλάτα με μπρόκολο και μανταρίνι
Υλικά (για 2 άτομα)
4 φλτζ. φουντίτσες μπρόκολο
1 φλτζ. τριμμένο λάχανο
3 μανταρίνια κλημεντίνες καθαρισμένα

Ντρέσινγκ
4 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Χυμό από 1 λάιμ
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. σάλτσα Ταμάρι
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
½ κ.γ. κουρκουμά
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μπρόκολα τόσο όσο να κρατάνε λίγο στο δόντι, περίπου 5΄. Τρίβουμε το λάχανο πολύ ψιλό, το αλατίζουμε και το πιέζουμε να βγάλει τα υγρά του. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της σαλάτας. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Καλοκαιρινή πανδαισία Greek-Gourmet.gr

Καλοκαιρινή πανδαισία

Καλοκαιρινή πανδαισία
Υλικά (για 2 άτομα)
3 φλτζ. σπανάκι baby
1 μεσαίο αγγούρι χωρίς τα σπόρια
½ νεκταρίνι
½ αβοκάντο
4 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
2 κ.σ. ηλιόσποροι
1 φλτζ. φράουλες
1 φλτζ. μύρτιλλα

Ντρέσινγκ
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. φύλλα δυόσμου
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε τα φρούτα εκτός από τα μύρτιλλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ με το σπανάκι. Προσθέτουμε τους ηλιόσπορους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι

Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι
Υλικά (για 2 άτομα)
2 φλτζ. καλαμπόκι (κοσνέρβα)
1 φλτζ. ρεβίθια βρασμένα
2 φλτζ. μαύρα φασόλια βρασμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
2 κ.σ. φύλλα φρέσκια ρίγανη
Ανθό αλατιού
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ντρέσινγκ
Φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού αναλόγως με την οξύτητα που θέλουμε να έχει η σαλάτα.

 

Σαλάτα με κέιλ και καρύδα Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με κέιλ και καρύδα

Σαλάτα με κέιλ και καρύδα
Υλικά (για 2 άτομα)
5 φλτζ. χοντροκομμένο κέιλ
1 κ.γ. σουσαμέλαιο
½ φλτζ. φρέσκια καρύδα κομμένη σε κομμάτια
2 μανταρίνια κλημεντίνες
2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο

Ντρέσινγκ
1 κ.γ. σουσαμέλαιο
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μηλόξυδο

Εκτέλεση
Στρώνουμε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα. Απλώνουμε επάνω της το μισό κέιλ και ραντίζουμε με το σουσαμέλαιο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 150 °C για 15’ έως ότου να γίνει τραγανό. Αντίστοιχα καβουρδίζουμε την καρύδα στο φούρνο για 8’ περίπου. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύοντας προσθέτουμε ένα ένα τα φρέσκα υλικά. Προσθέτουμε και τα ψημένα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Επικαιρότητα , Έρευνα
5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Σαλέπι το… θαυματουργό

Σαλέπι το… θαυματουργό

Αφιερώματα , Ποτά
Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Ποτά
«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό συνδυάζεται εξαιρετικά με πιάτα θαλασσινών, ενώ είναι ιδανικό για σαλάτες και για ελαφρώς μαριναρισμένα κρέατα…

Λιαστές Ντομάτες Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο & Ντόπια Βότανα 1,5lt

Λιαστές Ντομάτες Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο & Ντόπια Βότανα 1,5lt

Nissos Greek Food

Οι Λιαστές Ντομάτες Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο & Ντόπια Βότανα 1,5lt ξεχωρίζουν για την ευχάριστη σχεδόν γλυκιά…

Λικέρ Μαστίχα ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Μαστίχα ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Ξύγαλο από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ξύγαλο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το ξύγαλο είναι προϊόν όξυνσης του γάλακτος, μαλακό λευκό επιτραπέζιο τυρί αλοιφώδες ή κοκκώδες, χωρίς επιδερμίδα, με υπόξυνη ελαφρώς αλμυρή,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα

    04/12/2017 - 07/01/2018
  2. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26/01/2018-12:00 μμ - 29/01/2018-5:00 μμ
  3. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26/01/2018-4:00 μμ - 7:00 μμ
  4. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    01/02/2018 - 04/02/2018
  5. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23/05/2018 - 26/05/2018

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader