5 Vegan καλοκαιρινές σαλάτες

5 Vegan καλοκαιρινές σαλάτες

Καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει απολαυστικές σαλάτες χωρίς πολλά λιπαρά με άφθονα λαχανικά στους πιο vegan συνδυασμούς.

Σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι

Σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι
Υλικά (για 2 άτομα)
2 φλτζ. βρασμένα ρεβίθια ή κονσέρβα
1 μεγάλο αγγούρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
3 κ.σ. φύλλα δυόσμου
2 φλτζ. σέλερι

Ντρέσινγκ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι
Καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε το αγγούρι (καλά πλυμένο) με τη φλούδα και το σέλερι. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄προτού σερβίρουμε για να γίνουν εντονότερα τα αρώματα.

Σαλάτα με μπρόκολο και μανταρίνι Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με μπρόκολο και μανταρίνι

Σαλάτα με μπρόκολο και μανταρίνι
Υλικά (για 2 άτομα)
4 φλτζ. φουντίτσες μπρόκολο
1 φλτζ. τριμμένο λάχανο
3 μανταρίνια κλημεντίνες καθαρισμένα

Ντρέσινγκ
4 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Χυμό από 1 λάιμ
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. σάλτσα Ταμάρι
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
½ κ.γ. κουρκουμά
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μπρόκολα τόσο όσο να κρατάνε λίγο στο δόντι, περίπου 5΄. Τρίβουμε το λάχανο πολύ ψιλό, το αλατίζουμε και το πιέζουμε να βγάλει τα υγρά του. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της σαλάτας. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Καλοκαιρινή πανδαισία Greek-Gourmet.gr

Καλοκαιρινή πανδαισία

Καλοκαιρινή πανδαισία
Υλικά (για 2 άτομα)
3 φλτζ. σπανάκι baby
1 μεσαίο αγγούρι χωρίς τα σπόρια
½ νεκταρίνι
½ αβοκάντο
4 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
2 κ.σ. ηλιόσποροι
1 φλτζ. φράουλες
1 φλτζ. μύρτιλλα

Ντρέσινγκ
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. φύλλα δυόσμου
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε τα φρούτα εκτός από τα μύρτιλλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ με το σπανάκι. Προσθέτουμε τους ηλιόσπορους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι

Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι
Υλικά (για 2 άτομα)
2 φλτζ. καλαμπόκι (κοσνέρβα)
1 φλτζ. ρεβίθια βρασμένα
2 φλτζ. μαύρα φασόλια βρασμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
2 κ.σ. φύλλα φρέσκια ρίγανη
Ανθό αλατιού
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ντρέσινγκ
Φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού αναλόγως με την οξύτητα που θέλουμε να έχει η σαλάτα.

 

Σαλάτα με κέιλ και καρύδα Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με κέιλ και καρύδα

Σαλάτα με κέιλ και καρύδα
Υλικά (για 2 άτομα)
5 φλτζ. χοντροκομμένο κέιλ
1 κ.γ. σουσαμέλαιο
½ φλτζ. φρέσκια καρύδα κομμένη σε κομμάτια
2 μανταρίνια κλημεντίνες
2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο

Ντρέσινγκ
1 κ.γ. σουσαμέλαιο
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μηλόξυδο

Εκτέλεση
Στρώνουμε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα. Απλώνουμε επάνω της το μισό κέιλ και ραντίζουμε με το σουσαμέλαιο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 150 °C για 15’ έως ότου να γίνει τραγανό. Αντίστοιχα καβουρδίζουμε την καρύδα στο φούρνο για 8’ περίπου. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύοντας προσθέτουμε ένα ένα τα φρέσκα υλικά. Προσθέτουμε και τα ψημένα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και…

Μυζήθρα Νιώτικο

Μυζήθρα Νιώτικο

Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο: Ένα τυρί κρεμώδες με ελάχιστα όξινη αλλά παράλληλα ευχάριστη και δροσερή γεύση, που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με βατόμουρο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με βατόμουρο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με βατόμουρο είναι υπέροχο σαν μαρινάδα ή σαν dressing για σαλάτα( σαλάτα από σπανάκι με κατσικίσιο…

Μέλι Αγγελικής

Μέλι Αγγελικής από θυμάρι

Μέλι Αγγελικής

Το θυμάρι θεωρείται κορυφαίο μελισσοκομικό φυτό, επειδή δίνει ένα εξαιρετικά αρωματικό μέλι με μεγάλη διατροφική αξία. Αποτελεί το ποιοτικότερο μέλι…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader