5 Vegan καλοκαιρινές σαλάτες

5 Vegan καλοκαιρινές σαλάτες

Καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει απολαυστικές σαλάτες χωρίς πολλά λιπαρά με άφθονα λαχανικά στους πιο vegan συνδυασμούς.

Σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι

Σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι
Υλικά (για 2 άτομα)
2 φλτζ. βρασμένα ρεβίθια ή κονσέρβα
1 μεγάλο αγγούρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
3 κ.σ. φύλλα δυόσμου
2 φλτζ. σέλερι

Ντρέσινγκ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι
Καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε το αγγούρι (καλά πλυμένο) με τη φλούδα και το σέλερι. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄προτού σερβίρουμε για να γίνουν εντονότερα τα αρώματα.

Σαλάτα με μπρόκολο και μανταρίνι Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με μπρόκολο και μανταρίνι

Σαλάτα με μπρόκολο και μανταρίνι
Υλικά (για 2 άτομα)
4 φλτζ. φουντίτσες μπρόκολο
1 φλτζ. τριμμένο λάχανο
3 μανταρίνια κλημεντίνες καθαρισμένα

Ντρέσινγκ
4 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Χυμό από 1 λάιμ
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. σάλτσα Ταμάρι
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
½ κ.γ. κουρκουμά
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μπρόκολα τόσο όσο να κρατάνε λίγο στο δόντι, περίπου 5΄. Τρίβουμε το λάχανο πολύ ψιλό, το αλατίζουμε και το πιέζουμε να βγάλει τα υγρά του. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της σαλάτας. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Καλοκαιρινή πανδαισία Greek-Gourmet.gr

Καλοκαιρινή πανδαισία

Καλοκαιρινή πανδαισία
Υλικά (για 2 άτομα)
3 φλτζ. σπανάκι baby
1 μεσαίο αγγούρι χωρίς τα σπόρια
½ νεκταρίνι
½ αβοκάντο
4 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
2 κ.σ. ηλιόσποροι
1 φλτζ. φράουλες
1 φλτζ. μύρτιλλα

Ντρέσινγκ
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. φύλλα δυόσμου
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε τα φρούτα εκτός από τα μύρτιλλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ με το σπανάκι. Προσθέτουμε τους ηλιόσπορους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι

Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι
Υλικά (για 2 άτομα)
2 φλτζ. καλαμπόκι (κοσνέρβα)
1 φλτζ. ρεβίθια βρασμένα
2 φλτζ. μαύρα φασόλια βρασμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
2 κ.σ. φύλλα φρέσκια ρίγανη
Ανθό αλατιού
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ντρέσινγκ
Φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού αναλόγως με την οξύτητα που θέλουμε να έχει η σαλάτα.

 

Σαλάτα με κέιλ και καρύδα Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με κέιλ και καρύδα

Σαλάτα με κέιλ και καρύδα
Υλικά (για 2 άτομα)
5 φλτζ. χοντροκομμένο κέιλ
1 κ.γ. σουσαμέλαιο
½ φλτζ. φρέσκια καρύδα κομμένη σε κομμάτια
2 μανταρίνια κλημεντίνες
2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο

Ντρέσινγκ
1 κ.γ. σουσαμέλαιο
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μηλόξυδο

Εκτέλεση
Στρώνουμε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα. Απλώνουμε επάνω της το μισό κέιλ και ραντίζουμε με το σουσαμέλαιο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 150 °C για 15’ έως ότου να γίνει τραγανό. Αντίστοιχα καβουρδίζουμε την καρύδα στο φούρνο για 8’ περίπου. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύοντας προσθέτουμε ένα ένα τα φρέσκα υλικά. Προσθέτουμε και τα ψημένα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Επικαιρότητα , Ποτά
Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Αφιερώματα
Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Επικαιρότητα , Ποτά
Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό είναι γλυκό και σιροπιαστό  με ένα χαμηλό επίπεδο οξύτητας. Συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση…

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Είναι η μυζήθρα ή αλλιώς ανθότυρος φρέσκος, ένα από τα παραδοσιακά τυριά της Ελλάδας και θα μπορούσε να πει κανείς…

Αποξηραμένα Βερίκοκα Thirsty Fruits

Αποξηραμένα Βερίκοκα Thirsty Fruits

Thirsty Fruits

Τα Αποξηραμένα Βερίκοκα Thirsty Fruits δεν περιέχουν καθόλου χημικά συντηρητικά, ενώ η αποξήρανση γίνεται σε ηπιότερες συνθήκες για να διατηρούμε…

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως μελιτζάνα ψητή, πιπεριά φλωρίνης, καραμελωμένα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  2. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  3. Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

    7 Νοεμβρίου - 8 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food & Life στο Μόναχο

    29 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader