5 Vegan καλοκαιρινές σαλάτες

5 Vegan καλοκαιρινές σαλάτες

Καλοκαιρινές διακοπές σημαίνει απολαυστικές σαλάτες χωρίς πολλά λιπαρά με άφθονα λαχανικά στους πιο vegan συνδυασμούς.

Σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι

Σαλάτα με ρεβίθια και αγγούρι
Υλικά (για 2 άτομα)
2 φλτζ. βρασμένα ρεβίθια ή κονσέρβα
1 μεγάλο αγγούρι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
3 κ.σ. φύλλα δυόσμου
2 φλτζ. σέλερι

Ντρέσινγκ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι
Καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε το αγγούρι (καλά πλυμένο) με τη φλούδα και το σέλερι. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί. Περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30΄προτού σερβίρουμε για να γίνουν εντονότερα τα αρώματα.

Σαλάτα με μπρόκολο και μανταρίνι Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με μπρόκολο και μανταρίνι

Σαλάτα με μπρόκολο και μανταρίνι
Υλικά (για 2 άτομα)
4 φλτζ. φουντίτσες μπρόκολο
1 φλτζ. τριμμένο λάχανο
3 μανταρίνια κλημεντίνες καθαρισμένα

Ντρέσινγκ
4 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
Χυμό από 1 λάιμ
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. σάλτσα Ταμάρι
1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
½ κ.γ. κουρκουμά
3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μπρόκολα τόσο όσο να κρατάνε λίγο στο δόντι, περίπου 5΄. Τρίβουμε το λάχανο πολύ ψιλό, το αλατίζουμε και το πιέζουμε να βγάλει τα υγρά του. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της σαλάτας. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Καλοκαιρινή πανδαισία Greek-Gourmet.gr

Καλοκαιρινή πανδαισία

Καλοκαιρινή πανδαισία
Υλικά (για 2 άτομα)
3 φλτζ. σπανάκι baby
1 μεσαίο αγγούρι χωρίς τα σπόρια
½ νεκταρίνι
½ αβοκάντο
4 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο
2 κ.σ. ηλιόσποροι
1 φλτζ. φράουλες
1 φλτζ. μύρτιλλα

Ντρέσινγκ
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. φύλλα δυόσμου
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Χοντροκόβουμε τα φρούτα εκτός από τα μύρτιλλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ με το σπανάκι. Προσθέτουμε τους ηλιόσπορους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι

Σαλάτα με μαύρα φασόλια και καλαμπόκι
Υλικά (για 2 άτομα)
2 φλτζ. καλαμπόκι (κοσνέρβα)
1 φλτζ. ρεβίθια βρασμένα
2 φλτζ. μαύρα φασόλια βρασμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα τριμμένα
2 κ.σ. φύλλα φρέσκια ρίγανη
Ανθό αλατιού
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ντρέσινγκ
Φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού αναλόγως με την οξύτητα που θέλουμε να έχει η σαλάτα.

 

Σαλάτα με κέιλ και καρύδα Greek-Gourmet.gr

Σαλάτα με κέιλ και καρύδα

Σαλάτα με κέιλ και καρύδα
Υλικά (για 2 άτομα)
5 φλτζ. χοντροκομμένο κέιλ
1 κ.γ. σουσαμέλαιο
½ φλτζ. φρέσκια καρύδα κομμένη σε κομμάτια
2 μανταρίνια κλημεντίνες
2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο

Ντρέσινγκ
1 κ.γ. σουσαμέλαιο
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.γ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. μηλόξυδο

Εκτέλεση
Στρώνουμε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα. Απλώνουμε επάνω της το μισό κέιλ και ραντίζουμε με το σουσαμέλαιο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 150 °C για 15’ έως ότου να γίνει τραγανό. Αντίστοιχα καβουρδίζουμε την καρύδα στο φούρνο για 8’ περίπου. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύοντας προσθέτουμε ένα ένα τα φρέσκα υλικά. Προσθέτουμε και τα ψημένα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

5 σπιτικές μάσκες για λαμπερά μαλλιά και ενυδατωμένο δέρμα

Αφιερώματα
ΘΑΣΟΣ

Θάσος: το νησί των Σειρήνων με τις ξακουστές παραλίες

Οδοιπορικό
PROMITHION ΚΡΙΤΑΜΟ

Κρίταμο, αρωματικό και ευεργετικό!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Πατάτες οι… γεμιστές!

Συνταγές
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφή που προλαμβάνει τον καρκίνο

Άρθρα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Κουλουράκια Γεμιστά με Σταφίδες της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου 250γρ.

Κουλουράκια Γεμιστά με Σταφίδες της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου 250γρ.

Οικογένεια Λουκάκου

Τα Κουλουράκια Γεμιστά με Σταφίδες της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου 250γρ. υπόσχονται να απογειώσουν τις αισθήσεις σας! Η υπέροχη γεύση της…

Λικέρ Πορτοκάλι Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Πορτοκάλι Ελληνικά Κεράσματα 200ml με το λεπτό φίνο άρωμα του και την ξεχωριστή γεύση του αποτελεί ένα μοναδικό…

Τσίλιγκο γραβιέρα Πικάντικη

Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Με την αψάδα που της προσδίδουν οι 6 μήνες ωρίμανσης να συμπληρώνει την πλούσια, ελαφρώς αλμυρή της γεύση, η γραβιέρα…

Ανθότυρο Ξηρό Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Ανθότυρο Ξηρό Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ο Ανθότυρος ο ξηρός είναι στην ουσία ανθότυρος φρέσκος αποξηραμένος και ώριμος, όπως το όνομα του ξεκάθαρα υπονοεί. Η βασική…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Taste of Athens: Η γεύση της Αθήνας σε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

    27 Σεπτεμβρίου-12:00 μμ - 30 Σεπτεμβρίου-10:30 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader