5 must have γευστικές προτάσεις για ένα απολαυστικό πικ νικ

5 must have γευστικές προτάσεις για ένα απολαυστικό πικ νικ

Ποιες είναι οι top 5 γευστικές επιλογές που δεν πρέπει να λείπουν από το καλάθι του πικ νικ μας;

Ο καιρός είναι ιδανικός για βόλτες στην εξοχή και στρωμένα τραπεζομάντιλα κάτω από τα δέντρα. Εξοπλίζουμε το καλάθι μας με τα κατάλληλα αξεσουάρ επιλέγουμε το καλύτερο σημείο και απολαμβάνουμε το καλύτερο πικ νικ της ζωής μας κάτω από τον γαλανό ουρανό της χώρας μας. Ποιοι είναι όμως οι καλύτεροι μεζέδες που μπορούμε να ετοιμάσουμε για να έχουμε μαζί μας; Εμείς επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε το TOP 5 της απόλαυσης!

5 must have γευστικές προτάσεις για ένα απολαυστικό πικ νικ Greek-Gourmet.gr

5 must have γευστικές προτάσεις για ένα απολαυστικό πικ νικ

1. Αβγοσαλάτα

Είτε μόνη της είτε ως γέμιση στο σάντουιτς είναι μία άκρως γευστική επιλογή που συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

Υλικά (για δύο άτομα)
4 αβγά
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
2 πατάτες βρασμένες
1 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. κάππαρη
ελαιόλαδο
ξύδι

Εκτέλεση
1. Κόβουμε τα αβγά και τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τις πιπεριές σε μικρά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
2. Ανακατεύουμε την μαγιονέζα με τη μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι (περίπου 1 κ.γ.).
3. Περιχύνουμε με τη σος τη σαλάτα και ρίχνουμε από πάνω την κάππαρη.

5 must have γευστικές προτάσεις για ένα απολαυστικό πικ νικ Greek-Gourmet.gr

5 must have γευστικές προτάσεις για ένα απολαυστικό πικ νικ

2. Αλμυρό κέικ

Εύκολο στην παρασκευή και ακόμα πιο εύκολο στην κατανάλωση. Το αλμυρό κέικ δεν λερώνει και γεμίζει γεύση τη μέρα μας!

Υλικά (για 6 άτομα)
250 γρ. αλεύρι φαρίνα
250 γρ. μαργαρίνη
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. ψιλοκομμένη καπνιστή γαλοπούλα
250 γρ. Γιαούρτι
5 αβγά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα αβγά στη δυνατή ταχύτητα.
2. Μειώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το γιαούρτι.
3. Αλατοπιπερώνουμε προσέχοντας το αλάτι γιατί τα τυριά δίνουν αλμυρή γεύση.
4. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45΄ λεπτά περίπου.

5 must have γευστικές προτάσεις για ένα απολαυστικό πικ νικ Greek-Gourmet.gr

5 must have γευστικές προτάσεις για ένα απολαυστικό πικ νικ

3. Κεφτεδάκια γαλοπούλας

Το μικρό μέγεθός τους είναι ιδανικό για τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις!

Υλικά (για 4 άτομα)
1/2 κ. κιμά γαλοπούλας
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
5 κ.σ. βρώμη
1 αβγό
1 κ.σ. ξερό δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά γαλοπούλας, τη βρώμη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αβγό, το δυόσμο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για 15΄.
2. Πλάθουμε τον κιμά σε κεφτεδάκια. Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά έως ότου να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα.
3. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

5 must have γευστικές προτάσεις για ένα απολαυστικό πικ νικ Greek-Gourmet.gr

5 must have γευστικές προτάσεις για ένα απολαυστικό πικ νικ

4. Μακαρόνια φούρνου

Τα αγαπημένα μακαρόνια σε μία από τις πιο γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

Υλικά (για 4–6 άτομα)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πακέτο σπαγγετίνι
500 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. Ανθότυρο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. βασιλικό ξηρό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
10 λουκανικάκια τύπου Φρανκφούρτης

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
2. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να δέσει η σαλτσα.
3. Προσθέτουμε τον βασιλικό και τα λουκανικάκια.
4. Σε ένα πυρέξ απλώνουμε εναλλάξ μία στρώση μακαρόνια, μία στρώση σάλτσα και μία στρώση τυρί. Κλείνουμε με τυρί.
5. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180ºC για 15΄περίπου.

 

5. Μπρουσκέτες

Η πικάντικη γεύση τους μπορεί να συνδυαστεί με φρέσκα λαχανικά, πέστο και τυρί απογειώνοντας την απόλαυση.

Υλικά (για 6 άτομα) 
1 μπαγκέτα κομμένη σε διαγώνιες φέτες
3 κ.σ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
ρίγανη

Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ψήνουμε ελαφρώς στο τηγάνι το ψωμί.
2. Τρίβουμε τις φέτες με τη σκελίδα σκόρδο να αρωματιστούν και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
3. Συνδυάζουμε τις μπρουσκέτες με φρέσκια ντομάτα σε φέτες, μοτσαρέλα και μία κουταλιά πέστο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

Ποτό και τσιγάρο προκαλούν πρόωρη γήρανση

Έρευνα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Τυρί τόστ πρόβειο ή αίγειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυρί τοστ πρόβειο ή αίγειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Τυρί τοστ πρόβειο ή αίγειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα σκληρό τυρί το οποίο έχει μπει τώρα και λίγα…

Βούτυρο Λευκής Τρούφας ϋδνον 80gr

Βούτυρο Λευκής Τρούφας ϋδνον 80gr

Υδνον

Το Βούτυρο Λευκής Τρούφας ϋδνον 80gr συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η λευκή τρούφα και τη βελούδινη γεύση…

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Δενδρολίβανο 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Δενδρολίβανο 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Δενδρολίβανο 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader