5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε τα πέντε καλύτερα κοκτέιλ για όσους θέλουν να αποφύγουν το αλκοόλ αλλά να κρατήσουν την απόλαυση!Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ γίνεται; Φυσικά και γίνεται χωρίς κόπο με τον σωστό τρόπο! 

Λεμονάδα με καρύδα και λεβάντα

Μπορεί το άρωμα της λεβάντας να το έχουμε συνδυάσει περισσότερο με αρωματοθεραπεία, μασάζ και… καθαριστικά ωστόσο από τις καλύτερες χρήσεις του είναι στα κοκτέιλ και στη ζαχαροπλαστική.

Υλικά (για τέσσερα άτομα)
Πάγος
360 ml. Φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
340 ml. Ζάχαρη
500 ml. Νερό καρύδας
200 ml. Νερό κρύο
120 ml. Σιρόπι λεβάντας

Βάζουμε σε μία μεγάλη κανάτα τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το νερό καρύδας και το απλό νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον πάγο και στη συνέχεια το σιρόπι λεβάντας. Μπορούμε εάν θέλουμε να διακοσμήσουμε το κοκτέιλ μας με φρέσκα άνθη λεβάντας ή με φλούδα λεμονιού.

Κοκτέιλ με λεμονάδα με καρύδα και λεβάντα Greek-Gourmet.gr

Κοκτέιλ με λεμονάδα με καρύδα και λεβάντα

Arizona Sunset

Η όψη του θυμίζει αρκετά το δημοφιλέστερο Tequila Sunrise όσο για τη γεύση του είναι ίδιο χωρίς το κάψιμο της τεκίλα.

Υλικά (για δύο άτομα)
Πάγος
6 ml. Γρεναδίνη
240 ml. Sprite
240 ml. χυμό πορτοκάλι
κερασάκια μαρασκίνο ή φλούδα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα

Γεμίζουμε δύο ποτήρια με πάγο. Ξεκινάμε τη σύνθεση βάζοντας στα ποτήρια πρώτη τη γρεναδίνη. Σε ένα σέικερ ανακατεύουμε τη sprite με τον χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια μοιράζουμε με αργή ροή το μείγμα στα ποτήρια. Διακοσμούμε είτε με ένα κερασάκι μαρασκίνο στο κάθε ποτήρι είτε με μία λεπτή φλούδα πορτοκαλιού. Δεν ανακατεύουμε γιατί θα χαλάσουμε τη χρωματική διαβάθμιση!

Κοκτέιλ Arizona Sunset Greek-Gourmet.gr

Κοκτέιλ Arizona Sunset

Mojito αγγουριού

Η λατρεμένη γεύση του mojito κοκτέιλ αποκτά ακόμα πιο δροσερές νότες με την προσθήκη του απολαυστικού αγγουριού!

Υλικά (για δύο άτομα)
πάγο
120 ml. φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ
30 γρ. ζάχαρη
1/2 αγγούρι ξεφλουδισμένο
φύλλα μέντας
1 λάιμ σε φέτες
330 ml σόδα

Αλέθουμε σε πουρέ το ξεφλουδισμένο αγγούρι μαζί με το φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ. Βάζουμε σε κάθε ποτήρι από 15 γρ. ζάχαρη, φύλλα μέντας και φέτες λάιμ. Πιέζουμε απαλά με ένα γουδοχέρι να βγάλουν τα αρώματα και να λιώσει ελαφρώς η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον πάγο και τον πουρέ αγγουριού. Ανακατεύουμε απαλά και στη συνέχεια μοιράζουμε στα ποτήρια τη σόδα. Διακοσμούμε με επιπλέον φέτες μέντας το κοκτέιλ μας.

Δροσιστικό κοκτέιλ Mojito αγγουριού Greek-Gourmet.gr

Δροσιστικό κοκτέιλ Mojito αγγουριού

Παγωμένη Μαργαρίτα Φράουλα

Οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους και το άρωμά τους θα ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο επιφυλακτικούς σε αυτό το απολαυστικό κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ.

Υλικά (για δύο άτομα)
πάγο
8 φρέσκιες φράουλες
60 ml συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού
30 ml φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ
15 γρ. ζάχαρη

Βάζουμε στο μπλέντερ τις καθαρισμένες φράουλες μαζί με τους χυμούς, τη ζάχαρη και τον πάγο. Αλέθουμε σε αραιό πουρέ. Παίρνουμε μία φέτα λεμόνι και περνάμε το χείλος του κάθε ποτηριού. Ζαχαρώνουμε το χείλος και στη συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα στα ποτήρια. Γαρνίρουμε με μία φράουλα την οποία στερεώνουμε στο χείλος του ποτηριού.

Παγωμένη Μαργαρίτα Φράουλα Greek-Gourmet.gr

Παγωμένη Μαργαρίτα Φράουλα

Μαστίχα μανταρίνι

Αρωματικό και δροσερό με μία γλύκα που ξεχωρίζει ιδανικό για τα πρώτες ζεστές νύχτες της άνοιξης.

Υλικά (για δύο άτομα)
τριμμένο πάγο
240 ml. χυμό μανταρινιού
120 ml. χυμό λεμονιού
100 ml. σόδα
15 ml σιρόπι μαστίχας

Χτυπάμε στο σέικερ τους χυμούς με το σιρόπι. Γεμίζουμε τα ποτήρια με τριμμένο πάγο σουρώνουμε τους χυμούς στο ποτήρι και προσθέτουμε τη σόδα. Ολοκληρώνουμε με ένα δάκρυ μαστίχας μέσα στο ποτήρι.

Μαστίχα μανταρίνι... ένα αχτύπητος συνδυασμός  Greek-Gourmet.gr

Μαστίχα μανταρίνι… ένα αχτύπητος συνδυασμός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Chutney Φράουλας Jukeros by Dimitris Chomatas με Μαύρο Πιπέρι και ξίδι Βαλσαμικό 250gr

Chutney Φράουλας Jukeros by Dimitris Chomatas με Μαύρο Πιπέρι και Βαλσαμικό 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Φράουλας Jukeros by Dimitris Chomatas με Μαύρο Πιπέρι και ξύδι Βαλσαμικό.  • Χωρίς…

Ξυνόχοντρος Κρήτης από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ξυνόχοντρος Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ο Ξυνόχοντρος είναι το προϊόν που προκύπτει με την ανάμειξη ξυνισμένου γάλακτος (πρόβειου ή αίγειου) και του χονδροαλεσμένου σιταριού. Παράγεται…

Αποξηραμένα Βερίκοκα Thirsty Fruits

Αποξηραμένα Βερίκοκα Thirsty Fruits

Thirsty Fruits

Τα Αποξηραμένα Βερίκοκα Thirsty Fruits δεν περιέχουν καθόλου χημικά συντηρητικά, ενώ η αποξήρανση γίνεται σε ηπιότερες συνθήκες για να διατηρούμε…

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια Χρυσάφη 400gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader