5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε τα πέντε καλύτερα κοκτέιλ για όσους θέλουν να αποφύγουν το αλκοόλ αλλά να κρατήσουν την απόλαυση!Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ γίνεται; Φυσικά και γίνεται χωρίς κόπο με τον σωστό τρόπο! 

Λεμονάδα με καρύδα και λεβάντα

Μπορεί το άρωμα της λεβάντας να το έχουμε συνδυάσει περισσότερο με αρωματοθεραπεία, μασάζ και… καθαριστικά ωστόσο από τις καλύτερες χρήσεις του είναι στα κοκτέιλ και στη ζαχαροπλαστική.

Υλικά (για τέσσερα άτομα)
Πάγος
360 ml. Φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
340 ml. Ζάχαρη
500 ml. Νερό καρύδας
200 ml. Νερό κρύο
120 ml. Σιρόπι λεβάντας

Βάζουμε σε μία μεγάλη κανάτα τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το νερό καρύδας και το απλό νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον πάγο και στη συνέχεια το σιρόπι λεβάντας. Μπορούμε εάν θέλουμε να διακοσμήσουμε το κοκτέιλ μας με φρέσκα άνθη λεβάντας ή με φλούδα λεμονιού.

Κοκτέιλ με λεμονάδα με καρύδα και λεβάντα Greek-Gourmet.gr

Κοκτέιλ με λεμονάδα με καρύδα και λεβάντα

Arizona Sunset

Η όψη του θυμίζει αρκετά το δημοφιλέστερο Tequila Sunrise όσο για τη γεύση του είναι ίδιο χωρίς το κάψιμο της τεκίλα.

Υλικά (για δύο άτομα)
Πάγος
6 ml. Γρεναδίνη
240 ml. Sprite
240 ml. χυμό πορτοκάλι
κερασάκια μαρασκίνο ή φλούδα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα

Γεμίζουμε δύο ποτήρια με πάγο. Ξεκινάμε τη σύνθεση βάζοντας στα ποτήρια πρώτη τη γρεναδίνη. Σε ένα σέικερ ανακατεύουμε τη sprite με τον χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια μοιράζουμε με αργή ροή το μείγμα στα ποτήρια. Διακοσμούμε είτε με ένα κερασάκι μαρασκίνο στο κάθε ποτήρι είτε με μία λεπτή φλούδα πορτοκαλιού. Δεν ανακατεύουμε γιατί θα χαλάσουμε τη χρωματική διαβάθμιση!

Κοκτέιλ Arizona Sunset Greek-Gourmet.gr

Κοκτέιλ Arizona Sunset

Mojito αγγουριού

Η λατρεμένη γεύση του mojito κοκτέιλ αποκτά ακόμα πιο δροσερές νότες με την προσθήκη του απολαυστικού αγγουριού!

Υλικά (για δύο άτομα)
πάγο
120 ml. φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ
30 γρ. ζάχαρη
1/2 αγγούρι ξεφλουδισμένο
φύλλα μέντας
1 λάιμ σε φέτες
330 ml σόδα

Αλέθουμε σε πουρέ το ξεφλουδισμένο αγγούρι μαζί με το φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ. Βάζουμε σε κάθε ποτήρι από 15 γρ. ζάχαρη, φύλλα μέντας και φέτες λάιμ. Πιέζουμε απαλά με ένα γουδοχέρι να βγάλουν τα αρώματα και να λιώσει ελαφρώς η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον πάγο και τον πουρέ αγγουριού. Ανακατεύουμε απαλά και στη συνέχεια μοιράζουμε στα ποτήρια τη σόδα. Διακοσμούμε με επιπλέον φέτες μέντας το κοκτέιλ μας.

Δροσιστικό κοκτέιλ Mojito αγγουριού Greek-Gourmet.gr

Δροσιστικό κοκτέιλ Mojito αγγουριού

Παγωμένη Μαργαρίτα Φράουλα

Οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους και το άρωμά τους θα ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο επιφυλακτικούς σε αυτό το απολαυστικό κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ.

Υλικά (για δύο άτομα)
πάγο
8 φρέσκιες φράουλες
60 ml συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού
30 ml φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ
15 γρ. ζάχαρη

Βάζουμε στο μπλέντερ τις καθαρισμένες φράουλες μαζί με τους χυμούς, τη ζάχαρη και τον πάγο. Αλέθουμε σε αραιό πουρέ. Παίρνουμε μία φέτα λεμόνι και περνάμε το χείλος του κάθε ποτηριού. Ζαχαρώνουμε το χείλος και στη συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα στα ποτήρια. Γαρνίρουμε με μία φράουλα την οποία στερεώνουμε στο χείλος του ποτηριού.

Παγωμένη Μαργαρίτα Φράουλα Greek-Gourmet.gr

Παγωμένη Μαργαρίτα Φράουλα

Μαστίχα μανταρίνι

Αρωματικό και δροσερό με μία γλύκα που ξεχωρίζει ιδανικό για τα πρώτες ζεστές νύχτες της άνοιξης.

Υλικά (για δύο άτομα)
τριμμένο πάγο
240 ml. χυμό μανταρινιού
120 ml. χυμό λεμονιού
100 ml. σόδα
15 ml σιρόπι μαστίχας

Χτυπάμε στο σέικερ τους χυμούς με το σιρόπι. Γεμίζουμε τα ποτήρια με τριμμένο πάγο σουρώνουμε τους χυμούς στο ποτήρι και προσθέτουμε τη σόδα. Ολοκληρώνουμε με ένα δάκρυ μαστίχας μέσα στο ποτήρι.

Μαστίχα μανταρίνι... ένα αχτύπητος συνδυασμός  Greek-Gourmet.gr

Μαστίχα μανταρίνι… ένα αχτύπητος συνδυασμός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ COCKTAILS

Τα 3 πιο χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Ποτά , Συνταγές , Χωρίς κατηγορία
Τρίκαλα Θεσσαλίας

Τρίκαλα: το «Μικρό Παρίσι»!

Οδοιπορικό
Μαύρο σκόρδο

Μαύρο σκόρδο: η υπερτροφή της Θεσσαλίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Η διατροφή ασπίδα για τα παιδικά δόντια

«Ασπίδα» των παιδικών δοντιών η διατροφή

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
Tips για φρέσκα λαχανικά

4+1 μυστικά για να κρατήσετε φρέσκα τα λαχανικά σας

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Υδνον

Το Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η…

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Λικέρ Καρύδι Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Καρύδι Ελληνικά Κεράσματα 200ml άκρως αριστοκρατικό και ιδιαίτερο είναι ίσως το κορυφαίο των λικέρ. Γνωστό απο την αρχαιότητα…

Γραβιέρα Τσίλιγκο με πιπέρι τρικολόρ Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

H εξαιρετικής ποιότητας Γραβιέρα Τσίλιγκο με πιπέρι τρικολόρ Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση της και την…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader