5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε τα πέντε καλύτερα κοκτέιλ για όσους θέλουν να αποφύγουν το αλκοόλ αλλά να κρατήσουν την απόλαυση!Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ γίνεται; Φυσικά και γίνεται χωρίς κόπο με τον σωστό τρόπο! 

Λεμονάδα με καρύδα και λεβάντα

Μπορεί το άρωμα της λεβάντας να το έχουμε συνδυάσει περισσότερο με αρωματοθεραπεία, μασάζ και… καθαριστικά ωστόσο από τις καλύτερες χρήσεις του είναι στα κοκτέιλ και στη ζαχαροπλαστική.

Υλικά (για τέσσερα άτομα)
Πάγος
360 ml. Φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
340 ml. Ζάχαρη
500 ml. Νερό καρύδας
200 ml. Νερό κρύο
120 ml. Σιρόπι λεβάντας

Βάζουμε σε μία μεγάλη κανάτα τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το νερό καρύδας και το απλό νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον πάγο και στη συνέχεια το σιρόπι λεβάντας. Μπορούμε εάν θέλουμε να διακοσμήσουμε το κοκτέιλ μας με φρέσκα άνθη λεβάντας ή με φλούδα λεμονιού.

Κοκτέιλ με λεμονάδα με καρύδα και λεβάντα Greek-Gourmet.gr

Κοκτέιλ με λεμονάδα με καρύδα και λεβάντα

Arizona Sunset

Η όψη του θυμίζει αρκετά το δημοφιλέστερο Tequila Sunrise όσο για τη γεύση του είναι ίδιο χωρίς το κάψιμο της τεκίλα.

Υλικά (για δύο άτομα)
Πάγος
6 ml. Γρεναδίνη
240 ml. Sprite
240 ml. χυμό πορτοκάλι
κερασάκια μαρασκίνο ή φλούδα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα

Γεμίζουμε δύο ποτήρια με πάγο. Ξεκινάμε τη σύνθεση βάζοντας στα ποτήρια πρώτη τη γρεναδίνη. Σε ένα σέικερ ανακατεύουμε τη sprite με τον χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια μοιράζουμε με αργή ροή το μείγμα στα ποτήρια. Διακοσμούμε είτε με ένα κερασάκι μαρασκίνο στο κάθε ποτήρι είτε με μία λεπτή φλούδα πορτοκαλιού. Δεν ανακατεύουμε γιατί θα χαλάσουμε τη χρωματική διαβάθμιση!

Κοκτέιλ Arizona Sunset Greek-Gourmet.gr

Κοκτέιλ Arizona Sunset

Mojito αγγουριού

Η λατρεμένη γεύση του mojito κοκτέιλ αποκτά ακόμα πιο δροσερές νότες με την προσθήκη του απολαυστικού αγγουριού!

Υλικά (για δύο άτομα)
πάγο
120 ml. φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ
30 γρ. ζάχαρη
1/2 αγγούρι ξεφλουδισμένο
φύλλα μέντας
1 λάιμ σε φέτες
330 ml σόδα

Αλέθουμε σε πουρέ το ξεφλουδισμένο αγγούρι μαζί με το φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ. Βάζουμε σε κάθε ποτήρι από 15 γρ. ζάχαρη, φύλλα μέντας και φέτες λάιμ. Πιέζουμε απαλά με ένα γουδοχέρι να βγάλουν τα αρώματα και να λιώσει ελαφρώς η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον πάγο και τον πουρέ αγγουριού. Ανακατεύουμε απαλά και στη συνέχεια μοιράζουμε στα ποτήρια τη σόδα. Διακοσμούμε με επιπλέον φέτες μέντας το κοκτέιλ μας.

Δροσιστικό κοκτέιλ Mojito αγγουριού Greek-Gourmet.gr

Δροσιστικό κοκτέιλ Mojito αγγουριού

Παγωμένη Μαργαρίτα Φράουλα

Οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους και το άρωμά τους θα ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο επιφυλακτικούς σε αυτό το απολαυστικό κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ.

Υλικά (για δύο άτομα)
πάγο
8 φρέσκιες φράουλες
60 ml συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού
30 ml φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ
15 γρ. ζάχαρη

Βάζουμε στο μπλέντερ τις καθαρισμένες φράουλες μαζί με τους χυμούς, τη ζάχαρη και τον πάγο. Αλέθουμε σε αραιό πουρέ. Παίρνουμε μία φέτα λεμόνι και περνάμε το χείλος του κάθε ποτηριού. Ζαχαρώνουμε το χείλος και στη συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα στα ποτήρια. Γαρνίρουμε με μία φράουλα την οποία στερεώνουμε στο χείλος του ποτηριού.

Παγωμένη Μαργαρίτα Φράουλα Greek-Gourmet.gr

Παγωμένη Μαργαρίτα Φράουλα

Μαστίχα μανταρίνι

Αρωματικό και δροσερό με μία γλύκα που ξεχωρίζει ιδανικό για τα πρώτες ζεστές νύχτες της άνοιξης.

Υλικά (για δύο άτομα)
τριμμένο πάγο
240 ml. χυμό μανταρινιού
120 ml. χυμό λεμονιού
100 ml. σόδα
15 ml σιρόπι μαστίχας

Χτυπάμε στο σέικερ τους χυμούς με το σιρόπι. Γεμίζουμε τα ποτήρια με τριμμένο πάγο σουρώνουμε τους χυμούς στο ποτήρι και προσθέτουμε τη σόδα. Ολοκληρώνουμε με ένα δάκρυ μαστίχας μέσα στο ποτήρι.

Μαστίχα μανταρίνι... ένα αχτύπητος συνδυασμός  Greek-Gourmet.gr

Μαστίχα μανταρίνι… ένα αχτύπητος συνδυασμός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Επικαιρότητα , Ποτά
Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Αφιερώματα
Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Επικαιρότητα , Ποτά
Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι και σοκολάτα

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι και σοκολάτα

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι και σοκολάτα αποτελεί μια ασυναγώνιστη γευστική πρόταση με έναν εκρηκτικό συνδυασμό που ικανοποιεί και…

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με πάστα ελιάς Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με πάστα ελιάς Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με πάστα ελιάς Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως πάστα ελιάς,…

Φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού Λεμονοδάσος

Φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού Λεμονοδάσος

Λεμονοδάσος

Άκρως αρωματικά και θρεπτικά τα Φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού Λεμονοδάσος αποτελούν το ιδανικό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Ιβίσκο και Ginger 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Ιβίσκο και Ginger 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Ιβίσκο και Ginger 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  2. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  3. Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

    7 Νοεμβρίου - 8 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food & Life στο Μόναχο

    29 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader