5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε τα πέντε καλύτερα κοκτέιλ για όσους θέλουν να αποφύγουν το αλκοόλ αλλά να κρατήσουν την απόλαυση!Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ γίνεται; Φυσικά και γίνεται χωρίς κόπο με τον σωστό τρόπο! 

Λεμονάδα με καρύδα και λεβάντα

Μπορεί το άρωμα της λεβάντας να το έχουμε συνδυάσει περισσότερο με αρωματοθεραπεία, μασάζ και… καθαριστικά ωστόσο από τις καλύτερες χρήσεις του είναι στα κοκτέιλ και στη ζαχαροπλαστική.

Υλικά (για τέσσερα άτομα)
Πάγος
360 ml. Φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
340 ml. Ζάχαρη
500 ml. Νερό καρύδας
200 ml. Νερό κρύο
120 ml. Σιρόπι λεβάντας

Βάζουμε σε μία μεγάλη κανάτα τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το νερό καρύδας και το απλό νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον πάγο και στη συνέχεια το σιρόπι λεβάντας. Μπορούμε εάν θέλουμε να διακοσμήσουμε το κοκτέιλ μας με φρέσκα άνθη λεβάντας ή με φλούδα λεμονιού.

Κοκτέιλ με λεμονάδα με καρύδα και λεβάντα Greek-Gourmet.gr

Κοκτέιλ με λεμονάδα με καρύδα και λεβάντα

Arizona Sunset

Η όψη του θυμίζει αρκετά το δημοφιλέστερο Tequila Sunrise όσο για τη γεύση του είναι ίδιο χωρίς το κάψιμο της τεκίλα.

Υλικά (για δύο άτομα)
Πάγος
6 ml. Γρεναδίνη
240 ml. Sprite
240 ml. χυμό πορτοκάλι
κερασάκια μαρασκίνο ή φλούδα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα

Γεμίζουμε δύο ποτήρια με πάγο. Ξεκινάμε τη σύνθεση βάζοντας στα ποτήρια πρώτη τη γρεναδίνη. Σε ένα σέικερ ανακατεύουμε τη sprite με τον χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια μοιράζουμε με αργή ροή το μείγμα στα ποτήρια. Διακοσμούμε είτε με ένα κερασάκι μαρασκίνο στο κάθε ποτήρι είτε με μία λεπτή φλούδα πορτοκαλιού. Δεν ανακατεύουμε γιατί θα χαλάσουμε τη χρωματική διαβάθμιση!

Κοκτέιλ Arizona Sunset Greek-Gourmet.gr

Κοκτέιλ Arizona Sunset

Mojito αγγουριού

Η λατρεμένη γεύση του mojito κοκτέιλ αποκτά ακόμα πιο δροσερές νότες με την προσθήκη του απολαυστικού αγγουριού!

Υλικά (για δύο άτομα)
πάγο
120 ml. φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ
30 γρ. ζάχαρη
1/2 αγγούρι ξεφλουδισμένο
φύλλα μέντας
1 λάιμ σε φέτες
330 ml σόδα

Αλέθουμε σε πουρέ το ξεφλουδισμένο αγγούρι μαζί με το φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ. Βάζουμε σε κάθε ποτήρι από 15 γρ. ζάχαρη, φύλλα μέντας και φέτες λάιμ. Πιέζουμε απαλά με ένα γουδοχέρι να βγάλουν τα αρώματα και να λιώσει ελαφρώς η ζάχαρη. Προσθέτουμε τον πάγο και τον πουρέ αγγουριού. Ανακατεύουμε απαλά και στη συνέχεια μοιράζουμε στα ποτήρια τη σόδα. Διακοσμούμε με επιπλέον φέτες μέντας το κοκτέιλ μας.

Δροσιστικό κοκτέιλ Mojito αγγουριού Greek-Gourmet.gr

Δροσιστικό κοκτέιλ Mojito αγγουριού

Παγωμένη Μαργαρίτα Φράουλα

Οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους και το άρωμά τους θα ενθουσιάσει ακόμα και τους πιο επιφυλακτικούς σε αυτό το απολαυστικό κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ.

Υλικά (για δύο άτομα)
πάγο
8 φρέσκιες φράουλες
60 ml συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού
30 ml φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ
15 γρ. ζάχαρη

Βάζουμε στο μπλέντερ τις καθαρισμένες φράουλες μαζί με τους χυμούς, τη ζάχαρη και τον πάγο. Αλέθουμε σε αραιό πουρέ. Παίρνουμε μία φέτα λεμόνι και περνάμε το χείλος του κάθε ποτηριού. Ζαχαρώνουμε το χείλος και στη συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα στα ποτήρια. Γαρνίρουμε με μία φράουλα την οποία στερεώνουμε στο χείλος του ποτηριού.

Παγωμένη Μαργαρίτα Φράουλα Greek-Gourmet.gr

Παγωμένη Μαργαρίτα Φράουλα

Μαστίχα μανταρίνι

Αρωματικό και δροσερό με μία γλύκα που ξεχωρίζει ιδανικό για τα πρώτες ζεστές νύχτες της άνοιξης.

Υλικά (για δύο άτομα)
τριμμένο πάγο
240 ml. χυμό μανταρινιού
120 ml. χυμό λεμονιού
100 ml. σόδα
15 ml σιρόπι μαστίχας

Χτυπάμε στο σέικερ τους χυμούς με το σιρόπι. Γεμίζουμε τα ποτήρια με τριμμένο πάγο σουρώνουμε τους χυμούς στο ποτήρι και προσθέτουμε τη σόδα. Ολοκληρώνουμε με ένα δάκρυ μαστίχας μέσα στο ποτήρι.

Μαστίχα μανταρίνι... ένα αχτύπητος συνδυασμός  Greek-Gourmet.gr

Μαστίχα μανταρίνι… ένα αχτύπητος συνδυασμός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Επικαιρότητα , Έρευνα
5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Σαλέπι το… θαυματουργό

Σαλέπι το… θαυματουργό

Αφιερώματα , Ποτά
Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Ποτά
«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml

Green & Blu

Το Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml προέρχεται από Κορωνέϊκη ποικιλία ελιάς. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο με ελαφριά,…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση των πιάτων περιλαμβάνοντας σαλάτες, μαρινάδες, φιλέ…

Βούτυρο Λευκής Τρούφας ϋδνον 80gr

Βούτυρο Λευκής Τρούφας ϋδνον 80gr

Υδνον

Το Βούτυρο Λευκής Τρούφας ϋδνον 80gr συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η λευκή τρούφα και τη βελούδινη γεύση…

Κεφαλοτύρι γιτσικό (γίδινο) Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Κεφαλοτύρι γιτσικό (γίδινο) Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Κεφαλοτύρι γιτσικό (γίδινο) Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα τυρί εύπεπτο και ελαφρύ μπορεί να καταναλωθεί ως επιτραπέζιο, ως συνοδευτικό…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα

    04/12/2017 - 07/01/2018
  2. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26/01/2018-12:00 μμ - 29/01/2018-5:00 μμ
  3. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26/01/2018-4:00 μμ - 7:00 μμ
  4. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    01/02/2018 - 04/02/2018
  5. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23/05/2018 - 26/05/2018

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader