3ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρολύριο Ροδόπης στην Κομοτηνή.

Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου η διοργάνωση για την Ποντιακή Γαστρονομία στην πλατεία του Θρολύριου Ροδόπης στην Κομοτηνή. Το 3ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας αποτελεί συνδιοργάνωση με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την γιορτή της Αγίας Μαρίνας οι οποίες καλύπτουν διάφορα κομμάτια της ιστορίας, της λαογραφίας και της παράδοσης του ποντιακού ελληνισμού. Πρόκειται για μία προσπάθεια ανάδειξης της ποντιακής γαστρονομίας μέσα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής, η οποία ξεκίνησε δειλά όμως έχει την τάση να αναπτυχθεί και να εδραιωθεί ως θεσμός. Στο 3ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας που έλαβε χώρα στο Θρολύριο υπήρξαν συνολικά 16 συμμετοχές από διάφορα μέρη της Βόρειας Ελλάδας.

3ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας Greek-Gourmet.gr

3ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας

Οι συμμετέχοντες μαγείρεψαν για χάρη του διαγωνισμού συνταγές όπως είναι ο σορβάς, τα τσουλουφλία φασούλια, οι σαρμάδες, τα τινιαχτά φασούλια, τα κιντέατα, τα βαρένικα, τα χαψία, τα πιροσκί και τα τσιριχτά. Τα λαχταριστά πιάτα στολίστηκαν στα τραπέζια τους και η κριτική επιτροπή ήταν εκεί για να δοκιμάσει και να πάρει τις αποφάσεις της. Η φετινή κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους Νίκο Λυγερό, Νίκο Αλμπάνη, Κική Εμμανουηλίδου, Σάββα Βακιρτζή, Αναστάσιο Αρουτσίδη, Θωμά Σαββίδη, Ελένη Βασιλειάδου και Ελένη Τομπουλίδου ενώ την παρουσίαση ανέλαβε η Γιούλη Γεωργιάδου.

Νικητές του φετινού διαγωνισμού ανακηρύχθηκαν ο Σύλλογος Καυκάσιων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας» (Α΄ Βραβείο), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρωμνικού Ξάνθης (Β΄ Βραβείο) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες» Νέας Κρώμνης (Γ΄ Βραβείο). Τέλος, το βραβείο του κοινού πήρε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκόπετρας Ξάνθης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μελομακάρονα

Τα πιο νόστιμα και εύκολα μελομακάρονα

Επικαιρότητα , Συνταγές
ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

Μανιταρόπιτα, η απολαυστική!

Συνταγές

Αράχωβα: ο απόλυτος προορισμός!

Οδοιπορικό
ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

Η μαστίχα Χίου προλαμβάνει την οστεοπόρωση

Έρευνα
ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΕΦ

Γιαγιάδες μαγειρεύουν σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μελιτζανοσαλάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Μελιτζανοσαλάτα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολάυστε την Μελιτζανοσαλάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς ως συνοδευτικό στο φαγητό ή ακόμα και σαν ντιπ με παξιμαδάκια ή φρέσκο…

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι…

Έξτρα Παρθένο Οργανικό Ελαιόλαδο Hellenic Idea Κρήτης 500ml

Hellenic Idea

Το Έξτρα Παρθένο Οργανικό Ελαιόλαδο Κρήτης 500ml παράγεται από ποικιλίες καρπών ελιάς Κορωνέικη, οι οποίες καλλιεργούνται στην ορεινή περιοχή της…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader