3η Δραμοινογνωσία 2016: Γεύση οίνου, επίγευση πολιτισμού

Δραμοινογνωσία

Από τους αμπελώνες μέχρι τους δρόμους της πόλης, η Δράμα αποτελεί οινικό προορισμό και το γιορτάζει κάθε χρόνο με την Δραμοινογνωσία.

Τα ξακουστά οινοποιεία της Δράμας, οι παράλληλες εκδηλώσεις και η εορταστική ατμόσφαιρα προσέφεραν στους επισκέπτες της «3ης Δραμοινογνωσίας 2016» μια μεθυστική ξενάγηση γεμάτη χρώματα και αρώματα. Με τον τίτλο «Γεύση οίνου, επίγευση πολιτισμού» πραγματοποιήθηκε η «3η Δραμοινογνωσία 2016», η οποία μύησε τόσο τους Δραμινούς κατοίκους όσο και τους απανταχού οινόφιλους στα μυστικά του κρασιού, προσφέροντάς τους μια εξαιρετική εμπειρία απόλαυσης.

Δραμοινογνωσία Greek-Gourmet.gr

Με τον τίτλο «Γεύση οίνου, επίγευση πολιτισμού» πραγματοποιήθηκε η «3η Δραμοινογνωσία 2016».

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες τα επτά οινοποιεία του Αμπελώνα της Δράμας που δεν είναι άλλα από τα εξής: Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Μιχαηλίδη, Chateau Nico Lazaridi, Κτήμα Μανωλεσάκη, Κτήμα Τέχνη Οίνου και Οινογένεσις. Η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και η γνωριμία με τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού αλλά και με τους ίδιους του οινοπαραγωγούς επισφραγίστηκε με τη συζήτηση για τη θέση του κρασιού ως επίκεντρο ανάπτυξης της περιοχής της Δράμας.

Δραμοινογνωσία Greek-Gourmet.gr

Ετικέτες από τα επτά οινοποιεία του Αμπελώνα της Δράμας

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, η Αναπτυξιακή Δράμας και ο Δήμος Δράμας πραγματοποίησαν την «3η Δραμοινογνωσία 2016», προβάλλοντας με τον πιο ουσιαστικό τρόπο, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα που έχει η ακριτική Δράμα στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης που δεν είναι άλλο από την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας κρασιού.

Δραμοινογνωσία Greek-Gourmet.gr

Οι περίφημοι αμπελώνες της Δράμας ενθουσίασαν τους επισκέπτες

Η γνωριμία του επισκέπτη με τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού διαδέχθηκε την μύησή του στην ιστορία της περιοχής, που είναι συνυφασμένη με τη λατρεία του θεού Διονύσου. Μάλιστα, οι παράλληλες εκδηλώσεις προσέφεραν στους επισκέπτες της σημαντικής αυτής γιορτής του κρασιού την ευκαιρία να περιπλανηθούν στην παράδοση και την ιστορία χιλιάδων ετών ενώ παράλληλα να… ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον τεχνολογικό εξοπλισμό των σύγχρονων οινοποιείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 1lt ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 1lt ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…

Θυμαρίσιο μέλι Μελισσοκομία Χελμός

Θυμαρίσιο μέλι Μελισσοκομία Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Το Θυμαρίσιο μέλι Μελισσοκομία Χελμός θεωρείται αρίστης ποιότητας μέλι. Ανήκει στα ανθόμελα, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία λόγω των…

Μέλι Ανθέων Μελισσοκομίας Χελμός

Μέλι Ανθέων Μελισσοκομίας Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Το Μέλι Ανθέων Μελισσοκομίας Χελμός παράγεται από το νέκταρ των λουλουδιών και περιέχουν γυρεόκοκκους από πολλά φυτά σε ποικίλες αναλογίες.…

Φλωμάρια Λήμνου Χονδρά Χρυσάφη

Φλωμάρια Λήμνου Χονδρά Χρυσάφη 400gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader