2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

2o Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Στη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι αφιερωμένο το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, που διοργανώνει, από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας στο Πετρίτσι Σερρών.

Με το βλέμμα στραμμένο στη διαχείριση των υδάτινων πόρων θα πραγματοποιηθεί το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας στο Πετρίτσι Σερρών από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου 2016. Τη διοργάνωση του συνεδρίου έχει αναλάβει η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, ενώ συνδιοργανωτές του είναι το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ», η Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Σερρών και ο Δήμος Σιντικής. Μάλιστα, το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

2o Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας Greek-Gourmet.gr

Κύριος στόχος για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας είναι να πραγματοποιηθεί μια εκτεταμένη και εις βάθος συζήτηση μεταξύ παραγωγών, καταναλωτών και άλλων φορέων σχετικά με τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων τόσο σε επίπεδο αγροτικό όσο και σε αστικό. Βεβαίως, το συνέδριο, εκτός από το υψίστης σημασίας ζήτημα που είναι το νερό, θα περιλαμβάνει και άλλα μείζονα θέματα, όπως τη διατήρηση των τοπικών σπόρων, τη μελισσοκομία, την κτηνοτροφία, τη βιολογική γεωργία, καθώς και τα βιολογικά προϊόντα.

Επιπλέον, προβλέπεται και παρουσίαση καινοτόμων εφαρμογών για τη βιολογική γεωργία και τη βιοποικιλότητα μέσα από τη χρήση Δεδομένων και Τεχνολογιών της Πληροφορίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Capsella» (Collective Awareness PlatformS for Environmentally-sound Land management based on data technoLogies and Agrobiodiversity).

Τέλος, να αναφέρουμε ότι στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνέδριου Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας συνδιοργάνωσε με το Δήμο Θεσσαλονίκης προσυνεδριακή ημερίδα στη Θεσσαλονίκη στις 2 Οκτωβρίου 2016. Στην διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση καταναλωτικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων για το συνέδριο και τα θέματά του και την αγορά βιολογικών προϊόντων. Παράλληλα με την ημερίδα θα πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία με βιολογικά προϊόντα από παραγωγούς της ΕΑΒΒΕ.

2o Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας Greek-Gourmet.gr

2o Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές
Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Συνταγές
Πρέβεζα: η είσοδος του Αμβρακικού

Πρέβεζα: η βασίλισσα του Αμβρακικού

Οδοιπορικό
Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Chutney Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas 250g

Chutney Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα • Ημερομηνία…

Γαλομυζήθρα - Ντακοτύρι Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Γαλομυζήθρα – Ντακοτύρι Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το ντακοτύρι λέγεται και πηχτόγαλο ή γαλομυζήθρα. Είναι μαλακό τυρί ωρίμανσης, αλοιφώδους υφής, με υπόξυνη ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα.…

Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g

Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με γλυκάνισο Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με γλυκάνισο Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με γλυκάνισο Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως γλυκάνισο, αλεύρι, ελαιόλαδο,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη

    23 Οκτωβρίου
  2. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  3. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Middle East Organic and Natural Products Expo Dubai (MENOPE)

    11 Δεκεμβρίου - 13 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader