2+1 υγιεινές τάρτες 

2+1 υγιεινές τάρτες 

Δοκιμάστε τάρτες με λαχανικά ή με κοτόπουλο που μας γεμίζουν γεύση χωρίς ενοχές!

Βασική ζύμη για τάρτες
Υλικά για ταρτιέρα
24 εκ. 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
105 γρ. βούτυρο, κοµµένο σε καρέ
2 γρ. αλάτι
2 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
15 ml νερό κρύο

Εκτέλεση|

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε στη μέση μία μικρή λακούβα και βάζουμε εκεί το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αβγό. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό συνεχίζοντας να δουλεύουμε τη ζύμη.  Μόλις γίνει μία σχετικά σφιχτή ζύμη την πλάθουμε σε μπάλα και την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30-40 λεπτά. Βάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Τοποθετούμε το φύλλο στην ταρτιέρα και το στρώνουμε με τα δάχτυλα. Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τα περισσεύματα, τρυπάμε απαλά τη ζύμη σε διάφορα σημεία, τοποθετούμε επάνω της μία λαδόκολλα και γεμίζουμε την ταρτιέρα με σκληρά όσπρια π.χ. ρεβύθια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα ρεβύθια και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά. Η ζύμη μας είναι έτοιμη για γέμισμα.

Μεσογειακή τάρτα  Greek-Gourmet.gr

Μεσογειακή τάρτα

Μεσογειακή τάρτα 
Υλικά (για 6 άτομα)
400 γρ. σπανάκι
2 πράσα
15  ντοματάκια λιαστά
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα
150 ml γάλα
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα πράσα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και ανακατεύουμε να μαραθεί. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και το γάλα να πάρει μία βράση και να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τελευταία τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τη ρίγανη. Αφήνουμε για 2’ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Με μανιτάρια και θυμάρι  Greek-Gourmet.gr

Με μανιτάρια και θυμάρι

Με μανιτάρια και θυμάρι 
Υλικά (για 6 άτομα)
400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους και πορτσίνι
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. τυρί cottage
150 γρ. γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, με τα σκόρδα και τα μανιτάρια χοντροκομμένα, προσθέτουμε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε το τυρί, το γιαούρτι και το θυμάρι. Όταν τα υλικά ενωθούν, μετά από 4 λεπτά περίπου, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Με κοτόπουλο και κάρυ Greek-Gourmet.gr

Με κοτόπουλο και κάρυ

Υλικά (για 6 άτομα)
400 γρ. στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
200 γρ. γιαούρτι
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 κ.γ. κάρυ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση 
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το καλαμπόκι κι ανακατεύουμε να ενωθούν τα αρώματα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, αλατίζουμε και ρίχνουμε το κάρυ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 4 λεπτά περίπου. Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα
ΨΩΜΙ

Ψωμί, φρέσκο και μυρωδάτο για μέρες!

Αφιερώματα , Έρευνα
Κρασί

Άσχημα τα νέα για όσους αγαπούν το κρασί

Αφιερώματα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 250ml

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food – Ποικιλία Κολοβή 250ml

Nissos Greek Food

Το Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 250ml ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα…

Φλωμάρια Λήμνου Χονδρά Χρυσάφη

Φλωμάρια Λήμνου Χονδρά Χρυσάφη 800gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Είναι η μυζήθρα ή αλλιώς ανθότυρος φρέσκος, ένα από τα παραδοσιακά τυριά της Ελλάδας και θα μπορούσε να πει κανείς…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού έχει ελαφριά, πλούσια, φρουτώδης γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader