2+1 υγιεινές τάρτες 

2+1 υγιεινές τάρτες 

Δοκιμάστε τάρτες με λαχανικά ή με κοτόπουλο που μας γεμίζουν γεύση χωρίς ενοχές!

Βασική ζύμη για τάρτες
Υλικά για ταρτιέρα
24 εκ. 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
105 γρ. βούτυρο, κοµµένο σε καρέ
2 γρ. αλάτι
2 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
15 ml νερό κρύο

Εκτέλεση|

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε στη μέση μία μικρή λακούβα και βάζουμε εκεί το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αβγό. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό συνεχίζοντας να δουλεύουμε τη ζύμη.  Μόλις γίνει μία σχετικά σφιχτή ζύμη την πλάθουμε σε μπάλα και την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30-40 λεπτά. Βάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Τοποθετούμε το φύλλο στην ταρτιέρα και το στρώνουμε με τα δάχτυλα. Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τα περισσεύματα, τρυπάμε απαλά τη ζύμη σε διάφορα σημεία, τοποθετούμε επάνω της μία λαδόκολλα και γεμίζουμε την ταρτιέρα με σκληρά όσπρια π.χ. ρεβύθια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα ρεβύθια και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά. Η ζύμη μας είναι έτοιμη για γέμισμα.

Μεσογειακή τάρτα  Greek-Gourmet.gr

Μεσογειακή τάρτα

Μεσογειακή τάρτα 
Υλικά (για 6 άτομα)
400 γρ. σπανάκι
2 πράσα
15  ντοματάκια λιαστά
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα
150 ml γάλα
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα πράσα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και ανακατεύουμε να μαραθεί. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και το γάλα να πάρει μία βράση και να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τελευταία τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τη ρίγανη. Αφήνουμε για 2’ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Με μανιτάρια και θυμάρι  Greek-Gourmet.gr

Με μανιτάρια και θυμάρι

Με μανιτάρια και θυμάρι 
Υλικά (για 6 άτομα)
400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους και πορτσίνι
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. τυρί cottage
150 γρ. γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, με τα σκόρδα και τα μανιτάρια χοντροκομμένα, προσθέτουμε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε το τυρί, το γιαούρτι και το θυμάρι. Όταν τα υλικά ενωθούν, μετά από 4 λεπτά περίπου, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Με κοτόπουλο και κάρυ Greek-Gourmet.gr

Με κοτόπουλο και κάρυ

Υλικά (για 6 άτομα)
400 γρ. στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
200 γρ. γιαούρτι
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 κ.γ. κάρυ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση 
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το καλαμπόκι κι ανακατεύουμε να ενωθούν τα αρώματα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, αλατίζουμε και ρίχνουμε το κάρυ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 4 λεπτά περίπου. Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

5 σπιτικές μάσκες για λαμπερά μαλλιά και ενυδατωμένο δέρμα

Αφιερώματα
ΘΑΣΟΣ

Θάσος: το νησί των Σειρήνων με τις ξακουστές παραλίες

Οδοιπορικό
PROMITHION ΚΡΙΤΑΜΟ

Κρίταμο, αρωματικό και ευεργετικό!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Πατάτες οι… γεμιστές!

Συνταγές
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφή που προλαμβάνει τον καρκίνο

Άρθρα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με Δαμάσκηνο 250ml

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με Δαμάσκηνο 250ml

Green & Blu

Το Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα αρωματισμένο με Δαμάσκηνο 250ml μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τις σαλάτες και τα φαγητά…

Φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού Λεμονοδάσος

Φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού Λεμονοδάσος

Λεμονοδάσος

Άκρως αρωματικά και θρεπτικά τα Φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού Λεμονοδάσος αποτελούν το ιδανικό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας…

Λικέρ Φράουλα Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Φράουλα Ελληνικά Κεράσματα 200ml συντροφεύει υπέροχα τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια, με τριμμένο πάγο ή παγάκια, ενώ η πρωταγωνίστριά του…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό είναι γλυκό και σιροπιαστό  με ένα χαμηλό επίπεδο οξύτητας. Συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Taste of Athens: Η γεύση της Αθήνας σε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

    27 Σεπτεμβρίου-12:00 μμ - 30 Σεπτεμβρίου-10:30 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader