2+1 υγιεινές τάρτες 

2+1 υγιεινές τάρτες 

Δοκιμάστε τάρτες με λαχανικά ή με κοτόπουλο που μας γεμίζουν γεύση χωρίς ενοχές!

Βασική ζύμη για τάρτες
Υλικά για ταρτιέρα
24 εκ. 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
105 γρ. βούτυρο, κοµµένο σε καρέ
2 γρ. αλάτι
2 γρ. ζάχαρη
1 αβγό
15 ml νερό κρύο

Εκτέλεση|

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε στη μέση μία μικρή λακούβα και βάζουμε εκεί το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αβγό. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό συνεχίζοντας να δουλεύουμε τη ζύμη.  Μόλις γίνει μία σχετικά σφιχτή ζύμη την πλάθουμε σε μπάλα και την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30-40 λεπτά. Βάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο. Τοποθετούμε το φύλλο στην ταρτιέρα και το στρώνουμε με τα δάχτυλα. Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τα περισσεύματα, τρυπάμε απαλά τη ζύμη σε διάφορα σημεία, τοποθετούμε επάνω της μία λαδόκολλα και γεμίζουμε την ταρτιέρα με σκληρά όσπρια π.χ. ρεβύθια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με τα ρεβύθια και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά. Η ζύμη μας είναι έτοιμη για γέμισμα.

Μεσογειακή τάρτα  Greek-Gourmet.gr

Μεσογειακή τάρτα

Μεσογειακή τάρτα 
Υλικά (για 6 άτομα)
400 γρ. σπανάκι
2 πράσα
15  ντοματάκια λιαστά
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα
150 ml γάλα
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα πράσα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και ανακατεύουμε να μαραθεί. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και το γάλα να πάρει μία βράση και να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τελευταία τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και τη ρίγανη. Αφήνουμε για 2’ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Με μανιτάρια και θυμάρι  Greek-Gourmet.gr

Με μανιτάρια και θυμάρι

Με μανιτάρια και θυμάρι 
Υλικά (για 6 άτομα)
400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους και πορτσίνι
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. τυρί cottage
150 γρ. γιαούρτι
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. μουστάρδα

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, με τα σκόρδα και τα μανιτάρια χοντροκομμένα, προσθέτουμε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε το τυρί, το γιαούρτι και το θυμάρι. Όταν τα υλικά ενωθούν, μετά από 4 λεπτά περίπου, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Με κοτόπουλο και κάρυ Greek-Gourmet.gr

Με κοτόπουλο και κάρυ

Υλικά (για 6 άτομα)
400 γρ. στήθος κοτόπουλου βρασμένο και κομμένο σε κομματάκια
1 κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
200 γρ. γιαούρτι
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
1 κ.γ. κάρυ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση 
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το καλαμπόκι κι ανακατεύουμε να ενωθούν τα αρώματα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, αλατίζουμε και ρίχνουμε το κάρυ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 4 λεπτά περίπου. Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚEΣ ΕΛΙΕΣ

Η σπάνια λευκή ελιά, αναβιώνει ξανά

Αφιερώματα
Κομοτηνή

Κομοτηνή: ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό γαστρονομίας

Οδοιπορικό
olive-oil

«Έσπασε» το ρεκόρ της η Ελλάδα στον διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκη

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
opso-london-greek-cuisine

Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου

Αφιερώματα
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Σκελίδες Σκόρδου Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε λάδι και βότανα 140γρ.

Σκελίδες Σκόρδου Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε λάδι και βότανα 140γρ.

Nissos Greek Food

Με έμφαση στην υγιεινή διατροφή και τα αγνά υλικά, οι Σκελίδες Σκόρδου Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε λάδι και βότανα…

Κρέμα πορτσίνι & λευκή τρούφα ϋδνον 80gr

Κρέμα πορτσίνι & λευκή τρούφα ϋδνον 80gr

Υδνον

Η Κρέμα πορτσίνι & λευκή τρούφα ϋδνον 80gr συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η λευκή τρούφα, την…

Λικέρ Βατόμουρο Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Βατόμουρο Ελληνικά Κεράσματα 200ml είναι ένα εξαιρετικά αρωματικό λικέρ, με υψηλή θρεπτική αξία σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φολλικό…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό συνδυάζεται υπέροχα με τυριά, χοιρινό ή παϊδάκια. Υπέροχο με πάπια ή πιάτα πουλερικών. Εξαιρετικό…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    1 Φεβρουαρίου-12:00 μμ - 4 Φεβρουαρίου-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader