107 μετάλλια απέσπασε η Ελλάδα στον διαγωνισμό ελαιολάδου ATHIOOC

107 μετάλλια απέσπασε η Ελλάδα στον διαγωνισμό ελαιολάδου ATHIOOC

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 359 δειγμάτων ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αξιολόγησης του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC), ο οποίος έλαβε χώρα στους Δελφούς.

Η κριτική επιτροπή του ATHIOOC 2018 που περιλάμβανε δοκιμαστές ελαιολάδου διεθνούς εμβέλειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση και ολοκληρωμένη άποψη για το ελαιόλαδο, καθώς και με μεγάλη πείρα σε διεθνείς διαγωνισμούς, απένειμε συνολικά 242 μετάλλια σε ελαιόλαδα από διάφορες ελαιοπαραγωγικές χώρες, με καλύτερο ελαιόλαδο του διαγωνισμού να αναδεικνύεται το ισπανικό Palacio de los Olivos από την Ανδαλουσία. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα, που είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του ATHIOOC, ανέδειξαν 13 μεγάλα χρυσά μετάλλια, 100 χρυσά, 89 αργυρά και 40 χάλκινα.

107 μετάλλια απέσπασε η Ελλάδα στον διαγωνισμό ελαιολάδου ATHIOOC Greek-Gourmet.gr

107 μετάλλια απέσπασε η Ελλάδα στον διαγωνισμό ελαιολάδου ATHIOOC

Η ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα των συμμετεχόντων δειγμάτων οδήγησε σε αύξηση των μεταλλίων σε σχέση με τον περσινό διαγωνισμό κυρίως στις κατηγορίες των χρυσών και των αργυρών. Το ίδιο μάλιστα συνέβη και με τις ελληνικές συμμετοχές όπου παρατηρείται αύξηση των βραβεύσεων κατά 46%, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες πως η εσοδεία 2017/18 θα ήταν υψηλής ποιότητας. Πιο συγκεκριμένα, από τα 171 ελληνικά ελαιόλαδα που συμμετείχαν στον ATHIOOC 2018, απέσπασαν μετάλλιο τα 107. Συγκεκριμένα: 30 χάλκινα, 54 αργυρά, 22 χρυσά και 1 μεγάλο χρυσό που απενεμήθη στο Omphacium Organic της Ελαιουργίας Παπαδόπουλος στην Ηλεία, από τη σπάνια ποικιλία ελιάς Νεμουτιάνα.

Η τελετή απονομής του «Athena International Olive Oil Competition» θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2018 στο Ζάππειο Μέγαρο σε συνδυασμό με ολοήμερη παρουσίαση όλων των βραβευμένων ελαιολάδων στο κοινό.

Λίγα λόγια για τον διαγωνισμό ATHIOOC

O διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου «Athena International Olive Oil Competition» λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο σε μία διαφορετική ελαιοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας και αφορά έξτρα παρθένα ελαιόλαδα απ’ όλον τον κόσμο. Φέτος, μάλιστα, η συμμετοχή των ξένων ελαιολάδων ξεπέρασε εκείνη των ελληνικών. Ο διεθνής χαρακτήρας του διαγωνισμού ενισχύεται επίσης από την προέλευση των κριτών του, αφού οι 20 κριτές της φετινής διοργάνωσης προέρχονταν από 11 χώρες: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ισραήλ, Κροατία, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Ιαπωνία, και Τυνησία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.athenaoliveoil.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα
ΨΩΜΙ

Ψωμί, φρέσκο και μυρωδάτο για μέρες!

Αφιερώματα , Έρευνα
Κρασί

Άσχημα τα νέα για όσους αγαπούν το κρασί

Αφιερώματα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ανθότυρο Ξηρό Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Ανθότυρο Ξηρό Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ο Ανθότυρος ο ξηρός είναι στην ουσία ανθότυρος φρέσκος αποξηραμένος και ώριμος, όπως το όνομα του ξεκάθαρα υπονοεί. Η βασική…

Λικέρ Κεράσι Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Κεράσι Ελληνικά Κεράσματα 200ml με πρωταγωνιστή το δυναμικό κεράσι, ένα απο τα πιο ισχυρά φυσικά αντιφλεγμονώδη απελευθερώνει όλη…

Chutney Μήλο με Ντομάτα Jukeros by Dimitris Chomatas 250gr

Chutney Μήλο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ντομάτα 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Μήλο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ντομάτα 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pizza

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pizza

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pizza μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσα πίτσας και σε σάλτσα τομάτας αλλά και σαν βούτημα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader