10 Μυστικά για τέλεια γαλοπούλα

10 Μυστικά για τέλεια γαλοπούλα

Ακολουθήστε τα δέκα βήματα που θα σας οδηγήσουν στην τέλεια γαλοπούλα. Εμείς σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά της και εσείς δημιουργείτε!

Ξεκινώντας θα πρέπει να πούμε πως μπορεί η παράδοση να κάνει λόγο για γαλοπούλα όμως οι επιλογές των πουλερικών που μπορούν να μαγειρευτούν με ανάλογο τρόπο είναι πολλές και ποικίλουν από τα κοκόρια και τις κότες ελευθέρας βοσκής μέχρις τις φραγκόκοτες και τις γαλοπούλες.

1. Βασική επιλογή είναι και το εάν θα πάρουμε νωπό ή κατεψυγμένο κρέας, εάν θα είναι ελευθέρας βοσκής ή ορνιθοτροφείου. Τα ελευθέρας βοσκής έχουν συνήθως πιο σκληρή σάρκα, είναι αρκετά πιο νόστιμα αλλά συνήθως και πιο ακριβά. Τα ορνιθοτροφείου είναι πιο… ψωμομένα με περισσότερο λίπος και οικονομικότερα.

2. Όταν υπολογίζουμε το μέγεθος της γαλοπούλας θα πρέπει να σκεφτούμε αναλογικά με τα άτομα. Για κάθε άτομο υπολογίζουμε περίπου 450 γρ. βάζοντας μία μικρή προσαύξηση για το βάρος που έχουν τα κόκαλα.

3. Ετοιμάζοντας τη γαλοπούλα την πλένουμε και την στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.

4. Περνάμε πριν το μαγείρεμα τη γαλοπούλα με καρύκευμα της αρεσκείας μας και αναλόγως τη συνταγή που έχουμε στη διάθεσή μας. Εάν δεν τη γεμίσουμε μπορούμε να βάλουμε στην κοιλιά της ξύσμα λεμονιού ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο για να πάρουν τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Ακολουθήστε τα δέκα βήματα που θα σας οδηγήσουν στην τέλεια γαλοπούλα.  Greek-Gourmet.gr

Ακολουθήστε τα δέκα βήματα που θα σας οδηγήσουν στην τέλεια γαλοπούλα.

5. Εάν αποφασίσουμε να την κάνουμε γεμιστή είτε φτιάχνουμε τη γέμιση μία μέρα νωρίτερα είτε την αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού γεμίσουμε το πουλερικό για να αποφύγουμε δυσάρεστες παρενέργειες…

6. Δένουμε καλά με σχοινί μαγειρικής τα πόδια μεταξύ τους και τις φτερούγες κάτω από το σώμα για να μη χαλάσει το σχήμα της.

7. Μπορούμε να δημιουργήσουμε πάνω στο ταψί μας μία αυτοσχέδια σχάρα με λαχανικά πάνω στην οποία θα ψήσουμε τη γαλοπούλα. Καρότα, κρεμμύδια και σέλερι θα την ανυψώσουν όσο χρειάζεται για να κυκλοφορήσει καλύτερα ο αέρας, να ψηθεί ομοιόμορφα ενώ θα προσφέρουν περισσότερο άρωμα και γεύση στα υγρά της που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια για τη σάλτσα.

8. Φροντίζουμε πριν το ψήσιμο αλλά και κατά τη διάρκειά του να περνάμε τη γαλοπούλα με λάδι ή λιωμένο βούτυρο τα οποία έχουμε αναμείξει με βότανα, μπαχαρικά ή χυμό εσπεριδοειδών αναλόγως τη συνταγή. Αυτή η πρακτική θα βοηθήσει στο να μη ξεραθεί το κρέας. Θα πρέπει να την λαδώνουμε κάθε 20 λεπτά περίπου.

9. Η γαλοπούλα μας είναι έτοιμη όταν βυθίζοντας ένα κοφτερό μαχαίρι στο πιο παχύ της σημείο δεν βγαίνει καθόλου αίμα από τη σάρκα.

10. Όταν ολοκληρώσουμε το ψήσιμο την αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού να ηρεμήσει ο βρασμός της και να κυκλοφορήσουν τα αρώματα. Μετά σερβίρουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ COCKTAILS

Τα 3 πιο χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Ποτά , Συνταγές , Χωρίς κατηγορία
Τρίκαλα Θεσσαλίας

Τρίκαλα: το «Μικρό Παρίσι»!

Οδοιπορικό
Μαύρο σκόρδο

Μαύρο σκόρδο: η υπερτροφή της Θεσσαλίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Η διατροφή ασπίδα για τα παιδικά δόντια

«Ασπίδα» των παιδικών δοντιών η διατροφή

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
Tips για φρέσκα λαχανικά

4+1 μυστικά για να κρατήσετε φρέσκα τα λαχανικά σας

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μαρμελάδα Ανανά με Καρότο, Αχλάδι και μπαχαρικά Jukeros by Dimitris Chomatas 250gr

Μαρμελάδα Ανανά Jukeros by Dimitris Chomatas με Καρότο, Αχλάδι & μπαχαρικά 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Ανανά Jukeros by Dimitris Chomatas με Καρότο, Αχλάδι & μπαχαρικά 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Γλυκό κουταλιού λεμόνι Λεμονοδάσος

Γλυκό κουταλιού λεμόνι Λεμονοδάσος

Λεμονοδάσος

Με πλούσια γεύση και ακαταμάχητο άρωμα, το Γλυκό κουταλιού λεμόνι Λεμονοδάσος αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά των προϊόντων Λεμονοδάσος.…

Αποξηραμένα Βερίκοκα Thirsty Fruits

Αποξηραμένα Βερίκοκα Thirsty Fruits

Thirsty Fruits

Τα Αποξηραμένα Βερίκοκα Thirsty Fruits δεν περιέχουν καθόλου χημικά συντηρητικά, ενώ η αποξήρανση γίνεται σε ηπιότερες συνθήκες για να διατηρούμε…

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader