10 Μυστικά για τέλεια γαλοπούλα

10 Μυστικά για τέλεια γαλοπούλα

Ακολουθήστε τα δέκα βήματα που θα σας οδηγήσουν στην τέλεια γαλοπούλα. Εμείς σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά της και εσείς δημιουργείτε!

Ξεκινώντας θα πρέπει να πούμε πως μπορεί η παράδοση να κάνει λόγο για γαλοπούλα όμως οι επιλογές των πουλερικών που μπορούν να μαγειρευτούν με ανάλογο τρόπο είναι πολλές και ποικίλουν από τα κοκόρια και τις κότες ελευθέρας βοσκής μέχρις τις φραγκόκοτες και τις γαλοπούλες.

1. Βασική επιλογή είναι και το εάν θα πάρουμε νωπό ή κατεψυγμένο κρέας, εάν θα είναι ελευθέρας βοσκής ή ορνιθοτροφείου. Τα ελευθέρας βοσκής έχουν συνήθως πιο σκληρή σάρκα, είναι αρκετά πιο νόστιμα αλλά συνήθως και πιο ακριβά. Τα ορνιθοτροφείου είναι πιο… ψωμομένα με περισσότερο λίπος και οικονομικότερα.

2. Όταν υπολογίζουμε το μέγεθος της γαλοπούλας θα πρέπει να σκεφτούμε αναλογικά με τα άτομα. Για κάθε άτομο υπολογίζουμε περίπου 450 γρ. βάζοντας μία μικρή προσαύξηση για το βάρος που έχουν τα κόκαλα.

3. Ετοιμάζοντας τη γαλοπούλα την πλένουμε και την στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.

4. Περνάμε πριν το μαγείρεμα τη γαλοπούλα με καρύκευμα της αρεσκείας μας και αναλόγως τη συνταγή που έχουμε στη διάθεσή μας. Εάν δεν τη γεμίσουμε μπορούμε να βάλουμε στην κοιλιά της ξύσμα λεμονιού ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο για να πάρουν τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Ακολουθήστε τα δέκα βήματα που θα σας οδηγήσουν στην τέλεια γαλοπούλα.  Greek-Gourmet.gr

Ακολουθήστε τα δέκα βήματα που θα σας οδηγήσουν στην τέλεια γαλοπούλα.

5. Εάν αποφασίσουμε να την κάνουμε γεμιστή είτε φτιάχνουμε τη γέμιση μία μέρα νωρίτερα είτε την αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού γεμίσουμε το πουλερικό για να αποφύγουμε δυσάρεστες παρενέργειες…

6. Δένουμε καλά με σχοινί μαγειρικής τα πόδια μεταξύ τους και τις φτερούγες κάτω από το σώμα για να μη χαλάσει το σχήμα της.

7. Μπορούμε να δημιουργήσουμε πάνω στο ταψί μας μία αυτοσχέδια σχάρα με λαχανικά πάνω στην οποία θα ψήσουμε τη γαλοπούλα. Καρότα, κρεμμύδια και σέλερι θα την ανυψώσουν όσο χρειάζεται για να κυκλοφορήσει καλύτερα ο αέρας, να ψηθεί ομοιόμορφα ενώ θα προσφέρουν περισσότερο άρωμα και γεύση στα υγρά της που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια για τη σάλτσα.

8. Φροντίζουμε πριν το ψήσιμο αλλά και κατά τη διάρκειά του να περνάμε τη γαλοπούλα με λάδι ή λιωμένο βούτυρο τα οποία έχουμε αναμείξει με βότανα, μπαχαρικά ή χυμό εσπεριδοειδών αναλόγως τη συνταγή. Αυτή η πρακτική θα βοηθήσει στο να μη ξεραθεί το κρέας. Θα πρέπει να την λαδώνουμε κάθε 20 λεπτά περίπου.

9. Η γαλοπούλα μας είναι έτοιμη όταν βυθίζοντας ένα κοφτερό μαχαίρι στο πιο παχύ της σημείο δεν βγαίνει καθόλου αίμα από τη σάρκα.

10. Όταν ολοκληρώσουμε το ψήσιμο την αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού να ηρεμήσει ο βρασμός της και να κυκλοφορήσουν τα αρώματα. Μετά σερβίρουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σπιτικό λιμοντσέλο

Σπιτικό λιμοντσέλο

Συνταγές
ΚΡΕΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Τα καμένα κρέατα «ασπίδα» των λοιμώξεων

Έρευνα
ΛΟΥΚΑΚΟΥ FAMILY

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Κέικ με σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγές
ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Χυμουδιά Φράουλα bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Χυμουδιά Φράουλα bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Naxonisos Tastes

Πρόκειται για μια μοναδική γευστική εμπειρία που κλείνει μέσα της τα πιο γευστικά και ευεργετικά συστατικά της φύσης στις πιο…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων…

Λικέρ Βατόμουρο Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Βατόμουρο Ελληνικά Κεράσματα 200ml είναι ένα εξαιρετικά αρωματικό λικέρ, με υψηλή θρεπτική αξία σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φολλικό…

Μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών

Μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών περιλαμβάνει το τρίπτυχος της απόλυτης γευστικής επιτυχίας: Πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και νεράντζι. Δεν υπάρχει αμφιβολία…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader