10 Μυστικά για τέλεια γαλοπούλα

10 Μυστικά για τέλεια γαλοπούλα

Ακολουθήστε τα δέκα βήματα που θα σας οδηγήσουν στην τέλεια γαλοπούλα. Εμείς σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά της και εσείς δημιουργείτε!

Ξεκινώντας θα πρέπει να πούμε πως μπορεί η παράδοση να κάνει λόγο για γαλοπούλα όμως οι επιλογές των πουλερικών που μπορούν να μαγειρευτούν με ανάλογο τρόπο είναι πολλές και ποικίλουν από τα κοκόρια και τις κότες ελευθέρας βοσκής μέχρις τις φραγκόκοτες και τις γαλοπούλες.

1. Βασική επιλογή είναι και το εάν θα πάρουμε νωπό ή κατεψυγμένο κρέας, εάν θα είναι ελευθέρας βοσκής ή ορνιθοτροφείου. Τα ελευθέρας βοσκής έχουν συνήθως πιο σκληρή σάρκα, είναι αρκετά πιο νόστιμα αλλά συνήθως και πιο ακριβά. Τα ορνιθοτροφείου είναι πιο… ψωμομένα με περισσότερο λίπος και οικονομικότερα.

2. Όταν υπολογίζουμε το μέγεθος της γαλοπούλας θα πρέπει να σκεφτούμε αναλογικά με τα άτομα. Για κάθε άτομο υπολογίζουμε περίπου 450 γρ. βάζοντας μία μικρή προσαύξηση για το βάρος που έχουν τα κόκαλα.

3. Ετοιμάζοντας τη γαλοπούλα την πλένουμε και την στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.

4. Περνάμε πριν το μαγείρεμα τη γαλοπούλα με καρύκευμα της αρεσκείας μας και αναλόγως τη συνταγή που έχουμε στη διάθεσή μας. Εάν δεν τη γεμίσουμε μπορούμε να βάλουμε στην κοιλιά της ξύσμα λεμονιού ή ένα κρεμμύδι ολόκληρο για να πάρουν τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Ακολουθήστε τα δέκα βήματα που θα σας οδηγήσουν στην τέλεια γαλοπούλα.  Greek-Gourmet.gr

Ακολουθήστε τα δέκα βήματα που θα σας οδηγήσουν στην τέλεια γαλοπούλα.

5. Εάν αποφασίσουμε να την κάνουμε γεμιστή είτε φτιάχνουμε τη γέμιση μία μέρα νωρίτερα είτε την αφήνουμε να κρυώσει καλά προτού γεμίσουμε το πουλερικό για να αποφύγουμε δυσάρεστες παρενέργειες…

6. Δένουμε καλά με σχοινί μαγειρικής τα πόδια μεταξύ τους και τις φτερούγες κάτω από το σώμα για να μη χαλάσει το σχήμα της.

7. Μπορούμε να δημιουργήσουμε πάνω στο ταψί μας μία αυτοσχέδια σχάρα με λαχανικά πάνω στην οποία θα ψήσουμε τη γαλοπούλα. Καρότα, κρεμμύδια και σέλερι θα την ανυψώσουν όσο χρειάζεται για να κυκλοφορήσει καλύτερα ο αέρας, να ψηθεί ομοιόμορφα ενώ θα προσφέρουν περισσότερο άρωμα και γεύση στα υγρά της που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια για τη σάλτσα.

8. Φροντίζουμε πριν το ψήσιμο αλλά και κατά τη διάρκειά του να περνάμε τη γαλοπούλα με λάδι ή λιωμένο βούτυρο τα οποία έχουμε αναμείξει με βότανα, μπαχαρικά ή χυμό εσπεριδοειδών αναλόγως τη συνταγή. Αυτή η πρακτική θα βοηθήσει στο να μη ξεραθεί το κρέας. Θα πρέπει να την λαδώνουμε κάθε 20 λεπτά περίπου.

9. Η γαλοπούλα μας είναι έτοιμη όταν βυθίζοντας ένα κοφτερό μαχαίρι στο πιο παχύ της σημείο δεν βγαίνει καθόλου αίμα από τη σάρκα.

10. Όταν ολοκληρώσουμε το ψήσιμο την αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού να ηρεμήσει ο βρασμός της και να κυκλοφορήσουν τα αρώματα. Μετά σερβίρουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Επικαιρότητα , Έρευνα
5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Σαλέπι το… θαυματουργό

Σαλέπι το… θαυματουργό

Αφιερώματα , Ποτά
Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Ποτά
«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μέλι Πεύκου και κωνοφόρων Μελισσοκομία Χελμός

Μέλι Πεύκου και κωνοφόρων Μελισσοκομία Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων, το Μέλι Πεύκου και κωνοφόρων Μελισσοκομία Χελμός δεν είναι πάρα πολυ γλυκό. Tο πευκόμελο θεωρείται μέλι…

Στακοβούτυρο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Στακοβούτυρο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Στακοβούτυρο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη προέρχεται από το ψήσιμο της κρούστας του γάλακτος. Κάποτε ήταν αποκλειστικά οικιακό παρασκεύσμα, σήμερα όμως, πωλείται…

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως μελιτζάνα ψητή, πιπεριά φλωρίνης, καραμελωμένα…

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 400γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 400γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της μαύρης ελιάς (θρούμπας), που αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία της Μονής, γίνεται τον β. Η ελιά πρέπει να…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα

    04/12/2017 - 07/01/2018
  2. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26/01/2018-12:00 μμ - 29/01/2018-5:00 μμ
  3. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26/01/2018-4:00 μμ - 7:00 μμ
  4. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    01/02/2018 - 04/02/2018
  5. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23/05/2018 - 26/05/2018

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader